Archief
archieffoto Leo de Jong

archieffoto Leo de Jong

Zatedagvoetbal: Naaldwijk pakt koploper punt af

Naaldwijk heeft in de slotfase een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen koploper Die Haghe. KMD profiteerde van het puntverlies. Bij MVV'27 scoorde Rick Zwaard een hattrick tegen Loosduinen. Maasdijk verloor twee punten en speelde gelijk. VELO en Verburch kwamen niet tot score. Schipluiden speelde gelijk.MSV'71 en Quintus wonnen hun wedstrijd.

Derde klasse B

De strijd om het kampioenschap blijft spannend, maar ook de strijd om de p/d-plaatsen en de plaats voor de vervangende periodetitel blijft spannend in deze klasse.

Naaldwijk heeft streekgenoot KMD een dienst bewezen door koploper Die Haghe op een gelijkspel te houden. Op sportpark De Hoge Bomen eindigde het treffen in een 2-2 gelijkspel. Dit was het zesde gelijkspel voor de Naaldwijkse ploeg. Drie puntendelingen eindigden in 1-1 en de andere drie eindigden in 2-2. Naaldwijk staat vijfde.

KMD profiteerde van het puntverlies van Die Haghe. Op sportpark Suydervelt won de Wateringse ploeg met 3-1 van Houtwijk. Het verschil tussen Die Haghe en KMD is nu twee punten met nog zeven wedstrijden te gaan.

Het verlies van Houtwijk deed Maasdijk verder weglopen van de eerste degradatieplaats. De Maasdijkse ploeg speelde tegen Ariston'80 gelijk, maar het 3-3 voelde als een nederlaag. Maasdijk leidde met 3-0, maar gaf in de slotfase deze voorsprong uit handen. Maasdijk staat twaalfde met drie punten voorsprong op Houtrust. De achterstand op de eerste veilige plaats bedraagt drie punten. Loosduinen staat daar.

MVV'7 wist drie punten in eigen huis te houden. Loosduinen werd met 5-2 verslagen. Dit was een evenaring van het seizoenrecord kwa doelpunten in een wedstrijd. Eerder werd VELO op sportpark De Commandeur met 5-2 verslagen. Voor de Maaslandse ploeg alweer de vierde overwinning in zes opeenvolgende wedstrijden. MVV'27 staat weer vierde.

De derby tussen VELO en Verburch leverde geen winnaar op. Aan de Noordweg sloten beide ploegen af met de stand waarmee de wedstrijd ook begin: 0-0. Voor VELO de eerste wedstrijd van het seizoen waarin helemaal niet werd gescoord. Verburch had al een wedstrijd eerder afgesloten zonder doelpunten voor beide ploegen (thuis tegen Ariston'80, red). VELO blijft achtste en Verburch zakt van vijf naar zes.

Schipluiden hield ternauwernood nog een punt over aan de degradatiewedstrijd tegen Quick Steps. Op sportpark Keenenburg leidden de bezoekers halverwege de wedstrijd met 2-1. Vlakv oor tijd kwam alsnog de gelijkmaker(2-2) op het scorebord voor de thuisploeg. Nummer elf Quick Steps behoudt drie punten achterstand op nummer negen Schipluiden.

Vierde klasse D

Voor de vijfde keer dit seizoen heeft MSV'71 achterin de nul gehouden. Op het eigen sportpark won MSV'71 met 5-0 van DVC en blijft daardoor in de race voor een plaats in de nacompetitie. Dit zal waarschijnlijk via de vervangende periode zijn. MSV'71 blijft vierde staan.

Quintus won een doelpuntrijke wedstrijd. Aan de Leeuwerik won de Heulse ploeg met 5-3 van SVV. Quintus blijft zesde staan en heeft drie punten achterstand op MSV'71.