Archief
ADO Den Haag TV

ADO Den Haag TV

Rob Meppelink vertrekt bij ADO Den Haag

Rob Meppelink neemt na dit seizoen afscheid als Hoofd Jeugdopleidingen bij ADO Den Haag. De 51-jarige Westlander heeft die functie drie jaar lang bekleed, maar zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

"Ik ben meer een bouwer dan een bewaker van een ingezet proces. Ik heb het gevoel dat ik een goede en complete opleiding achterlaat", aldus Meppelink op de website van ADO. "Ik wil mijn opgedane ervaringen graag weer eens op een ander vlak inzetten. Dan moet je eerlijk zijn naar jezelf en de club en een keuze maken."

Bij ADO Den Haag kwam het besluit van Meppelink als een verrassing. "Zijn periode heeft de club wel iets opgeleverd, natuurlijk. Rob heeft een lang gekoesterde wens van de club mede helpen realiseren. Een mooie locatie voorzien van alle, voor topsport noodzakelijke faciliteiten", aldus Jeffrey van As, Manager Voetbalzaken van ADO Den Haag.

"Hij heeft keihard gewerkt en de opleiding letterlijk een upgrade gegeven. Er zijn stappen gemaakt, ondanks de moeilijke situatie die de club achter de rug heeft. Hij heeft de opleiding weer smoel gegeven", voegt algemeen directeur Mattijs Manders daaraan toe.

Meppelink stond in de jaren '90 al lange tijd aan het hoofd van de jeugdopleiding en was daarnaast enige tijd assistent-trainer. Van 1998 tot en met 2000 was hij coach van het eerste elftal. Meppelink werkte daarna bij RBC Roosendaal als hoofdtrainer en technisch directeur. Ook was hij personal trainer bij Swansea City en later assistent-trainer van John van 't Schip bij Chivas Guadalajara in Mexico.

Categorieen:
Westland Sport