foto Paul Keijzer WOS Media

Zondagvoetbal: Westlandia wint topper

Den Hoorn blijft koploper in de tweede klasse en wist zelfs uit te lopen op de nummer twee. Westlandia won de topper tegen Dongen en houdt de druk op koploper De Dijk. VELO was de enige ploeg die niet tot score kwam en de enige ploeg die geen tegentreffer kreeg.

Derde Divisie B

Westlandia houdt de druk op koploper De Dijk. Beide ploegen maakten in wedstrijdronde 25 geen fout en wonnen beide hun wedstrijd. Op sportpark De Hoge Bomen won Westlandia de topper tegen nummer drie Dongen. Jeroen Spruijt opende in de eerste helft de score. Na de pauze maakte Marko van der Knaap met een fraaie lob vanaf 20 meter de 2-0. Dongen scoorde vanaf de aftrap de aansluitingstreffer. Marcel de Bruijn bracht de thuisploeg op een 3-1 voorsprong end at was ook de laatste treffer van de middag. De Dijk blijft één punt voorsprong houden op Westlandia.

VELO heeft voor de eerste keer dit seizoen gelijk gespeeld in een uitwedstrijd zonder dat er doelpunten vielen. Voor de Wateringse ploeg was het de tweede puntendeling buitenshuis. Ook wat betreft scoren was het de tweede keer dat het in een uitwedstrijd niet tot score kwam. De Wateringse ploeg kon in Rotterdam de defensie van VOC niet slechten. Vlak voor tijd kreeg VELO nog een goede mogelijkheid, maar die wilde er ook niet in. De Wateringse ploeg blijft vierde op de ranglijst.

In de streekderby tegen Delft heeft Den Hoorn pas de derde uitoverwinning van het seizoen behaald. De overige zes wedstrijden op vreemde bodem werden gelijk gespeeld. De koploper keek bij rust tegen een 1-0 achterstand aan. Na de pauze maakte Anthony Sintniklaas al snel gelijk. Invaller Ben Verkade bezorgde Den Hoorn de elfde overwinning van het seizoen. Nummer twee RVC'33 speelde gelijk tegen ROAC waardoor Den Hoorn nu vier 0punten voorsprong heeft op de ploeg uit Reeuwijk.

Westlandia - Dongen 3-1 (1-0)