Archief
VELO Verburch foto John vd Sande

VELO Verburch foto John vd Sande

Zaalhandbal: VELO wint derby van Verburch

VELO heeft de tweede derby van het seizoen gewonnen. Na winst op Westlandia volgde een overwinning op Verburch. De reserves van Quintus wonnen van Gemini. Schipluiden verloor van Twist. Het derde herenteam van Quintus speelde gelijk tegen Helius.

Dames

Eerste divisie

De reserves van Virto/Quintus hebben de vierde wedstrijd op rij gewonnen. In de Eekhouthal werd met 27-17 gewonnen van Gemini. De Heulse ploeg blijft op de derde plaats staan en hebben twee punten achterstand op nummer twee DSVD. De donkere wolken boven streekgenoot Hellas zijn nog niet weg. De Haagse ploeg verloor van Fortissimo en staat nu op een degradatieplaats.

Tweede divisie B

De streekderby tussen Veneco/VELO en Verburch is in een overwinning geëindigd voor de Wateringse ploeg. De toeschouwers kregen 64 doelpunten te zien. VELO won met 36-28 en behaalde de vijfde overwinning op rij. Aan de Noordweg was de ruststand 20-16. In de tweede helft wist VELO de marge te verdubbelen en de tweede derby van het seizoen te winnen.

Het bestuur van VELO heeft bekend gemaakt dat trainer/coach Bart de Koning ook volgend seizoen de leiding heeft over de selectie van de Wateringse formatie. De Koning is nu bezig aan zijn eerste seizoen en kende een moeizame start, maar inmiddels staat VELO in de subtop.

VELO blijft vierde op de ranglijst en behoudt twee punten achterstand op nummer drie en dat zijn de reserves van VOC. Verburch blijft zevende en heeft officieel nog één punt nodig om veilig te zijn.

Hoofdklasse D

De wedstrijd tegen sc Twist leverde voor Schipluiden geen punten op. In Vlaardingen verloor de ploeg uit Midden-Delfland met 23-14. In de openingsfase ging het al mis bij Schipluiden en keek het al snel tegen een grote achterstand aan. Twist leidde halverwege de wedstrijd met 14-5. Na de pauze pakte Schipluiden het goed op en speelde het een betere wedstrijd. Schipluiden blijft tiende op de ranglijst. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Schipluiden rechtstreekse handhaving in eigen hand. Volgende week moet Schipluiden winnen van hekkensluiter DWS om handhaving in eigen hand te houden.

De reserves van WPK/Westlandia hebben zich op wedstrijddag 19 veilig gespeeld. De uitwedstrijd tegen Goodflooring HMC/HVM werd in winst omgezet. Een spannende wedstrijd leverde een 24-22 overwinning op voor de Naaldwijkse ploeg. Het was de zesde overwinning van het seizoen.

Heren

Hoofdklasse C

Het derde team van Quintus heeft voor de eerste keer dit seizoen de punten gedeeld met de tegenstander. In een leuke en attractieve wedstrijd eindigde de wedstrijd tegen Helius in een 28-28 eindstand. Na de eerste helft was de stand ook al gelijk: 16-16. Quintus is nu twee wedstrijdronden vrij en eindigt de competitie met de derby tegen het derde team van Hellas, dat waarschijnlijk dan al kampioen is.