Archief
Jim van Ruijven

Jim van Ruijven

Tom de Gelder wint 5 kilometer bij CPC Loop

Tom de Gelder (Olympus '70) heeft opnieuw een aansprekende prestatie geleverd. De 18-jarige hardloper uit Den Hoorn won zondag afgetekend de wedstrijd over 5 kilometer tijdens de CPC Loop in Den Haag. De Gelder rende voor het eerst naar een tijd beneden de 16 minuten: 15.50 om precies te zijn.

De Gelder was juist 'korter' gaan lopen de laatste tijd. Waar aanvankelijk de 1.500 meter zijn favoriete afstand was, is hij zich gaan toeleggen op de 800 meter. Dat gebeurde met het beoogde succes, want afgelopen maand werd hij bij de A-junioren Nederlands indoorkampioen op die 800 meter. Daarom zag hij vooraf best een beetje op tegen deze inmiddels voor hem vrij lange afstand.

Tot een kilometer voor het einde hield De Gelder zich schuil in een kopgroep van zeven man. Maar met een goede versnelling kon hij zich in de laatste 300 meter losmaken van zijn naaste belager, de Deen Asmund Biesbjerg. De Gelder won in 15.50, de man uit Kopenhagen kwam tien seconden later, in 16.00, over de eindstreep bij het Malieveld.

Categorieen:
Sport