Archief
Ballonhal 7

Ballonhal 7

Zaalhandbal heren: DIOS werkt aan zelfvertrouwen

Quintus heeft in de kampioenspoule niet kunnen verrassen tegen Aalsmeer. De Heulse ploeg blijft puntloos. DIOS won moeizaam van het in degradatie verkerende AHV Achilles. Quintus 2 verloor de subtopper van Nieuwegein. Westlandia moest eveneens de winst laten aan de tegenstander.

Eredivisie

Het tweede duel in de kampioenspoule heeft Koornneef/Quintus geen punten opgeleverd. De Heulse ploeg verloor in sporthal Bloemhof in Aalsmeer van de plaatselijke trots met 26-20. Fiqas/Aalsmeer nam vanaf het begin het initiatief en liet dat gedurende de wedstrijd niet meer los. De ruststand was 17-11 voor de thuisploeg. Uiteindelijk won Aalsmeer met 26-20 en heeft de eerste punten binnen.

Eerste divisie

In aanloop naar de nacompetitie is vertrouwen belangrijk. DIOS heeft in de thuiswedstrijd tegen AHV Achilles weer vertrouwen getankt. In de Ballonhal was het een gelijk opgaande wedstrijd. Na een spannende slotfase trok DIOS de winst naar zich toe en won het met 22-21 van de in degradatie verkerende Apeldoornse ploeg. De thuisploeg begon met spelers die de toekomst moeten gaan vormen. Dit ging prma, echter door het missen van enkele strafworpen stonden de bezoekers toch met 12-9 voor na de eerste helft. Na de pauze zette DIOS aan en middels hard werken wist de ploeg een overwinning uit het vuur te slepen.

De subtopper tussen Nieuwegein en de reserves van Koornneef/Quintus is gewonnen door Nieuwegein. In sporthal Galecop was de ruststand 13-12 in het voordeel van de thuisploeg. Nieuwegein won met 30-24 en komt nu op gelijke hoogte met Quintus, echter de ploeg uit de provincie Utrecht heeft een iets beter doelsaldo. Beide staan gedeeld derde. Mark van Vliet scoorde zeven doelpunten voor de Heulse ploeg en was het meest trefzeker.

Koploper BFC versloeg nummer twee Olympia'89. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft BFC vijf punten voorsprong op de naaste belager uit Oss. BFC kan volgende week bij AHV Achilles het kampioenschap vieren.

Tweede divisie B

In strijd om lijfsbehoud heeft WPK/Westlandia een gevoelige nederlaag geleden. Tegenstander Rapiditas had voorafgaand aan de wedstrijd twee punten meer dan de Naaldwijkse ploeg. Door de nederlaag is het verschil opgelopen naar vier punten en kan Rapiditas gaan denken aan lijfsbehoud. Westlandia zal zich in de resterende drie wedstrijden moeten gaan veilig spelen. In sporthal Aan de Bron begon Westlandia tegen Rapiditas niet scherp genoeg en dat brak de ploeg bijna op. De Naaldwijkse ploeg herstelde zich op tijd, maar kon een verschil van uiteindelijk drie treffers niet meer overbruggen. Het kantelpunt in de wedstrijd was het moment waarop Westlandia dacht recht te hebben op een zuivere strafworp en deze niet kreeg. Rapiditas kreeg niet veel later wel een strafworp. De thuisploeg won met 37-26. Westlandia staat nog steeds op een degradatieplaats.

Categorieen:
Naaldwijk Sport