Archief
Dames Westlandia 3

Dames Westlandia 3

Zaalhandbal dames: Westlandia weet weer wat winnen is

Quintus heeft de tweede wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. Westlandia wist na vier nederlagen weer tot winst te komen en won voor de tiende keer dit seizoen.

Eredivisie

Virto/Quintus heeft ook de tweede wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. Cabooter Group/Handbal Venlo werd in de Eekhouthal op een 31-24 nederlaag getrakteerd. Het ging vrij moeizaam, maar het belangrijkste waren de twee punten voor de Heulse ploeg, want het was de vierde wedstrijd in acht dagen. De ruststand was 17-14 in het voordeel van de thuisploeg. Quintus blijft tweede staan achter VOC en voor Dalfsen.

Over twee weken is de eerste beproeving in de kampioenspoule, want dan komt regerend landskampioen Dalfsen op bezoek in Kwintsheul. Bij winst kan Quintus een belangrijke stap zetten richting de finale om het landskampioenschap.

Tweede divisie B

Na vier nederlagen op rij heeft WPK/Westlandia weer een wedstrijd weten te winnen. In sporthal De Pijl werd MHV'81 uit Mill verslagen. Het betekende de tiende overwinning van de Naaldwijkse ploeg dit seizoen. De eerste helft ging gelijk opgaand. Aanvallend ging het bij Westlandia prima, echter verdedigend liet de ploeg steekjes vallen. Toen MHV'81 mandekking ging spelen, was Westlandia even aanvallend de draad kwijt. MHV'81 ging met een 14-12 voorsprong rusten.

Na de pauze stond Westlandia verdedigend beter. Aanvallend ging het in de beginfase nog niet goed, maar toen het aanvallend weer stond, kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd en wist het in de slotfase de wedstrijd te beslissen. Vooral de snelle omschakeling was een voornaam wapen tijdens deze come-back. Westlandia won de wedstrijd met 25-21.

Categorieen:
Naaldwijk Sport