Archief

Zondagvoetbal: Den Hoorn wint tweede periodetitel

Den Hoorn heeft de tweede periodetitel gewonnen en is daarmee in ieder geval verzekerd van nacompetitievoetbal. VELO leed een forse nederlaag tegen OVV en greep naast de tweede prijs van het seizoen. Westlandia won van Jong de Graafschap.

Derde divisie B

Westlandia houdt druk op koploper De Dijk. De Amsterdamse ploeg won zelf met 1-0 van nummer vijf Quick '20 en de Naaldwijkse ploeg wist op sportpark De Hoge Bomen Jong de graafschap te verslaan met 5-2. Het verschil tussen De Dijk en Westlandia bedraagt nog steeds één punt in het voordeel van de Amsterdamse ploeg. Westlandia is de meest scorende ploeg en heeft inmiddels al 71 doelpunten gescoord. Verdedigend heeft de ploeg 32 tegentreffers geïncasseerd en is daarmee de derde beste defensie in deze divisie.

Eerste klasse B

VELO is hard onderuit gegaan in Oostvoorne. OVV versloeg de Wateringse ploeg met 4-1. Hierdoor liep VELO de tweede periodetitel mis. Achteraf gezien een dure nederlaag, want Alphense Boys speelde gelijk en pakte daarmee de tweede prijs van het seizoen. Bij winst had VELO de periodetitel in de zak. Voor plaatsing voor de nacompetitie heeft VELO nu nog twee mogelijkheden, namelijk winst van de derde periode of als derde eindigen in de competitie. De Wateringse ploeg staat nu vierde.

Tweede klasse C

Den Hoorn heeft als koploper de tweede periodetitel in de wacht gesleept. De ploeg uit Midden-Delfland speelde met 3-3 gelijk tegen Groeneweg. De winnende treffer van Tim de Kok viel in de slotminuten van de wedstrijd, zo leek het. Echter in minuut 98 maakte Groeneweg toch nog gelijk. Nummer twee op de ranglijst RVC'33 won met 1-0 van Foreholte en blijft Den Hoorn op de hielen zitten. Den Hoorn heeft als enige ploeg dit seizoen nog niet verloren.

KarakteristiekenWestlandia - Jong de Graafschap 5-2 ((1-1)

Eigen doelpunt speler Jong de Graafschap, Adnan Bajic (3), Marcel de Bruijn

OVV - Velo 4-1 (1-0)

Gerben Koop

Reinier Maartense kreeg een rode kaart

Groeneweg - Den Hoorn 3-3 (1-1)

Nick Keyzer, Youri Kooijmans, Tim de Kok