Archief

Zaterdagvoetbal: FC 's-Gravenzande loopt periodetitel mis

Na een spannende ontknoping op de laatste speeldag van de tweede periodetitel greep FC 's-Gravenzande net naast de tweede prijs van het seizoen. Honselersdijk tekende voor een mooie overwinning door de nummer twee van de ranglijst te verslaan. Lyra haalde een knap punt bij de nummer drie. VDL won de streekderby van sportclub Monster. HVC'10 liet zich verrassen door de nummer voorlaatst. Excelsior Maassluis hield geen punt over aan het uitduel in Spakenburg.

Tweede divisie

Excelsior Maassluis heeft de vijfde uitnederlaag van het seizoen moeten incasseren. Bij het laagstaande Spakenburg kwamen de tricolores nog wel op een 1-0 voorsprong, maar de thuisploeg wist na een spannende slotfase toch met een 2-1 overwinning van het veld te stappen. Opvallend is dat als Excelsior Maassluis verliest dit minimaal gepaard gaat met twee tegentreffers. Excelsior Maassluis staat nu op de derde plaats.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande is de tweede periodetitel net mis gelopen. In de laatste wedstrijd van de periode struikelde de 's-Gravenzandse ploeg over Vitesse Delft. Een gelijkspel was voldoende geweest, echter in Delft verloor de ploeg met 3-2 en zag concurrent XerxesDZB met maar liefst 4-0 winnen. Dit betekende dat de Rotterdamse ploeg evenveel punten vergaarde met één doelpunt meer. Op de ranglijst blijft FC 's-Gravenzande koploper, maar moet nu wel Nootdorp naast zich dulden.

Westlandia wist voor de vijfde keer dit seizoen de nul achterin te houden tijdens een uitwedstrijd. Bij Neptunus-Schiebroek eindigde de wedstrijd zoals deze begon, namelijk in 0-0. Door dit resultaat blijft Westlandia op plaats acht staan. De afstand met plaats nummer elf bedraagt zeven punten.

Tweede klasse C

Een speeldag vol verrassingen, want van de top zeven kwamen maar twee ploegen tot winst en speelde drie ploegen gelijk. Valken'68 liet zich verrassen door een gedreven spelend Honselersdijk. In strijd om lijfsbehoud haalde de Honselse ploeg drie belangrijke punten op. Op sportpark 't Duyfrak won Honselersdijk met 2-1. De ploeg staat nu negende met twee punten meer als de nummer elf.

De streekderby tussen VDL en sportclub Monster kende een overwinning voor de ploeg uit Maassluis. Dit was de eerste overwinning voor VDL in een streekderby na tweenederlagen tegen HVC'10 en Honselersdijk. Sportcluib Monster leed de derde nederlaag in acht uitwedstrijden. VDL staat op plaats acht met drie punten meer als sportclub Monster, dat op plaats 10 staat.

HVC'10 liet zich op sportpark De Rondgang verrassen door het tegen degradatie vechtende Soccer Boys. De bezoekers uit Bleiswijk verlieten Hoek van Holland met een 3-0 overwinning. HVC'10 blijft op een zesde plaats staan.

Lyra hield een punt over aan het uitduel tegen RCL. In Leiderdorp opende de Lierse ploeg al vroeg in de wedstrijd de score. Na de pauze wist RCL op een 2-1 voorsprong te komen, maar in de slotminuten zorgde Ardi Luijendijk voor een 2-2 eindstand. Lyra staat twaalfde op de ranglijst.