Zaalhandbal dames: alleen winst voor reserves Quintus

Westlandia en Verburch wisten niet tot winst te komen. Westlandia verslikte zich in en tegen Dongen. Verburch verloor van de reserves van VOC. Alleen de reserves van Quintus wisten een overwinning te behalen.

De reserves van Virto/Quintus hebben ook de tweede ontmoeting tegen AJ Sports/Hellas in winst omgezet. In de Kwintsheul won de ploeg met 25-20 en in Den Haag werd het een 28-19 overwinning. Alleen in het eerste kwartier wist de voormalige landskampioen gelijke tred te houden met Quintus. De Heulse ploeg leidde toen met 8-7. In het restant van het eerste bedrijf wist Quintus de marge te vergroten en ging het met een 14-9 voorsprong rusten. Na de pauze wist Quintus zich gemakkelijk staande te houden tegen Hellas. Quintus won met 28-19 en blijft de nummer drie van de ranglijst. Hellas blijft in de degradatiezone. Bij Quintus waren Chiara Hildebrand en Lexie Louwerens trefzeker.

In de Jan van der Valk sporthal leed Verburch de tweede nederlaag op rij. Na de nederlaag tegen koploper Westsite volgde een nederlaag tegen de reserves van Succes Schoonmaak/VOC. De huidige nummer drie was duidelijk een maatje te groot voor de Poeldijkse ploeg en dat is geen schande gezien het kwaliteitsverschil. De ruststand was 20-13 in het voordeel van de Amsterdamse ploeg. VOC vertrok met een 36-29 overwinning. Mocht streekgenoot VELO morgen winnen van VHC dan heeft Verburch in de komende vier wedstrijden nog één punt nodig om veilig te zijn.

Het seizoen dreigt bij WPK/Westlandia als een nachtkaars uit te gaan. De Naaldwijkse ploeg incasseerde voor de vierde keer op rij een nederlaag. Dit kan gebeuren tegen kampioenskandidaten Westsite en BFC, maar niet tegen twee ploegen waarvan het in de eerste helft van de competitie makkelijk van wist te winnen. Dongen profiteerde van een off-day bij de Naaldwijkse ploeg en pakte twee belangrijke punten in strijd om lijfsbehoud. Na een 13-7 voorsprong bij rust won Dongen met 25-18.