Dames Quintus beginnen kampioenspoule met overwinning

De eerste twee punten voor Virto/Quintus in de kampioenspoule van de eredivisie zijn binnen. In de Eekhouthal werd VZV verslagen. De Heulse ploeg won met 31-22. Een week geleden won Quintus nog in 't Veld met 32-22 van VZV.

De Heulse ploeg speelde slordig en maakte te veel technische fouten. Hierdoor vergat de ploeg aan het doelsaldo te denken. Dit kan voor plaats twee wel eens van belang zijn. Het leek erop of enkele dames al bezig waren met de Europese wedstrijd tegen LK Zug van komend weekend. Beide wedstrijden worden in Kwintsheul gespeeld. Of Susan de Bakker meespeelt is onduidelijk. De hoekspeelster liep een gebroken neus op in de wedstrijd tegen VZV.

De scheidsrechters van dienst waren Dzemidzic en Van Tricht uit Assen hadden een niet al te moeilijke avond. Quintus controleerde de wedstrijd en liep in het eerste kwartier uit naar een voorsprong van zes doelpunten (11-5), waarna de marge op liep naar zeven verschil (14-7). In de slotfase van de eerste helft liet Quintus de teugels vieren en hapte VZV toe en kwam het terug tot 15-11. Dit was ook de ruststand.

Na de pauze liep Quintus snel uit naar een verschil van acht treffers (21-13). Dit was na ruim 38 minuten spelen. Daarna stokte de productie van de thuisploeg, want in de resterende 22 minuten kwam de ploeg nog maar 11 keer tot score. Verdedigend liet Quintus nog negen treffers noteren. De wedstrijd was derhalve niet hoogstaand en met het Europese treffen niet hoopgevend, maar een mindere generale kan leiden tot een goede wedstrijd tegen LK Zug.

De eerste topper in de kampioenspoule is gewonnen door VOC. In sporthal Elzenhage won de Amsterdamse nummer één van de reguliere competitie met 28-24 van regerend landskampioen Dalfsen. Quintus staat nu op een tweede plaats met één punt voorsprong op Dalfsen.