DB Fotografie

Junioren Olympus '70 succesvol bij NK Indoor

De Westlandse atletiekvereniging Olympus '70 kan terugkijken op een ongekend succesvol NK voor A-junioren in Apeldoorn. Tom de Gelder uit Den Hoorn werd Nederlands kampioen op de 800 meter. Naast dit goud was er zilver voor Lisan Duijvestijn op de 3.000 meter en werden er twee bronzen medailles binnengehaald: door Samuel Chapple op de 800 meter en de Lierse Thelma Solleveld op de 400 meter.

Vorig jaar won De Gelder, die lid is van de Westlandse atletiekvereniging Olympus '70, twee keer zilver bij een NK. Hij pakte die medaillekleur zowel indoor als outdoor op de 1.500 meter. Het verlangen naar NK-goud deed hem switchen naar de 800 meter en die overstap heeft dus zondag het beoogde resultaat opgeleverd.

Arthur van Dijk

De vier medaillewinnaars trainen allemaal bij coach Arthur van Dijk en piekten op het juiste moment, want er kwamen tevens nieuwe persoonlijke records achter hun naam.

De 18-jarige De Gelder, die kort geleden het clubrecord 800 meter bij de A-junioren op 1.53.87 bracht, haalde er nu weer meer dan een halve seconde van af, want hij finishte in 1.53.21. In dezelfde finale rende Samuel Chapple ruim twee seconden rapper dan ooit: 1.56.00.

Op de 400 meter stelde Thelma Solleveld haar indoorrecord met meer dan een volle seconde scherper naar 57.55 en Lisan Duijvestijn liep nog niet eerder zó hard op de 3.000 meter: 9.55.85.