Ballonhal 6

Ballonhal 6

Zaalhandbal: eindelijk weer winst voor DIOS

Eindelijk kon DIOS weer eens twee wedstrijdpunten toevoegen aan het totaal. Hekkensluiter HABO'90 werd in de Ballonhal verslagen. De reserves van Quintus wonnen van PSV Handbal en blijven derde op de ranglijst.

Heren

Na een zes wedstrijden zonder een punt te halen heeft DIOS eindelijk weer een overwinning kunnen bijschrijven. In de Ballonhal won de thuisploeg met 26-22 van HABO'95. De hekkensluiter kon de winnaar van de tweede periode in de eerste helft nog bijbenen. De ruststand was 12-11 in het voordeel van DIOS. Onder leiding van de sterk keepende Barry Duijndam en topscorer Frank Koole (10 treffers) kon DIOS in de tweede helft afstand nemen van HABO'95, dat bijna zeker de eerste degradant is. DIOS blijft op plaats vijf staan en kan zich gaan concentreren op de nacompetitie.

Dames

In de Eekhouthal declasseerden de reserves van Virto/Quintus nummer vijf van de ranglijst PSV Handbal. Na een 17-10 ruststand won Quintus met 32-19. Door dit resultaat blijft de Heulse ploeg op de derde plaats staan. Opvallend in deze divisie is dat de bovenste zes ploegen een positief doelsaldo hebben. De overige ploegen staan negatief. Voormalig topclub Hellas zal in de resterende wedstrijden een lastige kluif hebben om zich te handhaven in de eerste divisie. De Haagse ploeg heeft samen met de andere streekgenoot Hercules één punt voorsprong op DSS, dat op de tweede degradatieplaats staat. Als het voor Hellas tegen zit dan zal op de laatste speeldag de beslissing vallen indien DSS en Hellas elkaar ontmoeten. Volgende week speelt Quintus in Den Haag tegen Hellas.