Facebook 1 9

Zaalhandbal: alleen dames Quintus winnen

Van de drie selectieteams van Quintus wist alleen het eerste damesteam tot winst te komen. De twee herenteams verloren hun wedstrijd. Voor de dames en de eerste herenselectie zijn de tegenstanders in de kampioenspoule op de laatste speeldag bekend geworden.

Bene-League

Aan de laatste (thuis)wedstrijd heeft Koornneef/Quintus geen punt kunnen overhouden in de wedstrijd tegen Fiqas/Aalsmeer(18-28). Voor de bezoekers in de Eekhouthal stond plaatsing in één van de twee kampioenpoules op het spel. Voor Quintus was al duidelijk in welke poule het zou komen. Na de laatste speelronde werd duidelijk dat Aalsmeer en Quintus elkaar dit seizoen nog minimaal twee keer treffen, namelijk in de kampioenspoule.

Aalsmeer was scherp en duidelijk de betere van de twee ploegen. De bezoekers leidden halverwege de wedstrijd met 16-11. Na de pauze kon Aalsmeer gemakkelijk de voorsprong behouden en zelfs uitbouwen. De laatste tien minuten van het duel gingen in met een 24-14 voorsprong voor Aalsmeer. De wedstrijd werd afgesloten met een 28-18 overwinning voor de bezoekers.

In de kampioenspoule moet Quintus één ploeg onder zich houden om in de Bene-League te blijven. Het zal een lastige opgave worden met de huidige Nederlands kampioen OCI/Lions, Fiqas/Aalsmeer en de nummer twee uit de eredivisie AES Arnhem. In de andere poule zitten JMS/Hurry Up, Kras/Volendam, Targos BEVO en Oosting/E&O.

De reserves van Koornneef/Quintus moesten in de topper tegen Smez/BFC erkennen dat de ploeg uit Beek een maatje te groot is op dit moment in de eerste divisie. BFC boekte tegen de Heulse ploeg de achtste overwinning op rijen won in deze serie van de toppers DIOS, Nieuwegein en Snelwiek 2. Quintus moest er ook aan geloven. BFC stond na een kwartier spelen op een 5-3 voorsprong. In het tweede gedeelte van de eerste helft kregen de toeschouwers meer doelpunten te zien. De ruststand was 16-11 in het voordeel van BFC. De marge was na 45 minuten nog vijf treffers. Quintus keek tegen een 22-17 achterstand aan. In het restant liep BFC verder weg en won het de wedstrijd met 31-21. Quintus zal in de resterende vijf wedstrijden een plaats in de nacompetitie moeten veiligstellen.

Virto/Quintus heeft de reguliere competitie afgesloten met een 32-22 overwinning. In 't Veld was de Heulse ploeg te sterk voor Meadilon/VZV. Beide ploegen komen elkaar tegen in de kampioenspoule. De ruststand was 16-13 in het voordeel van Quintus.

De kaarten zijn geschud en de kampioenpoule is bekend. De ploegen zijn VOC, Dalfsen, Quintus, VZV, Handbal Venlo en SEW. De degradatiepoule bestaat uit Vlug en Lenig, E&O, Borhave en Kwiek.