Archief

Bertens verliest met Fed Cup-team

Het Nederlandse Fed Cupteam is in de eerste ronde van de Fed Cup uitgeschakeld. Michaëlla Krajicek verloor zondagmiddag van Aryna Sabalenka, waardoor Oranje op een beslissende 3-1 achterstand kwam. Krajicek ging met 6-7 (5) en 4-6 onderuit.

Kiki Bertens verloor in de Fed Cup-ontmoeting met Wit-Rusland eerder op de zondag al. De Wateringse kopvrouw van Oranje ging met 3-6 en 4-6 onderuit tegen Alijaksandra Sasnovitsj. Sasnovitsj had zaterdag ook al gewonnen van Michaëlla Krajicek, toen in drie sets. Vervolgens had Bertens de stand gelijkgetrokken in haar treffen met Aryna Sabalenka. Ook in dat duel liep het al stroef bij Bertens, die een wedstrijdpunt wegwerkte. De nummer 24 van de wereld speelde een dag later zonder overtuiging. Vooral de opslag van de 25-jarige Westlandse liep matig. Sasnovitsj, de nummer 128 van de wereld, profiteerde. Op 5-3 leek de zege al binnen, maar omdat Sasnovitsj een bal kapot serveerde, moest het punt over en kwam Bertens nog terug. Het bleek slechts uitstel.

Arantxa Rus uit Monster zou in Minsk de dubbelpartij spelen, maar door de onoverbrugbare voorsprong van het thuisland was deze partij overbodig geworden.