foto Gerard van Dijk WOS Media

Zaterdagvoetbal: Excelsior Maassluis gelijk in topper

De topper tussen Excelsior Maassluis en Kozakken Boys is aan de Lavendelstraat in een gelijkspel geëindigd. Door de vele afgelastingen in de Tweede divisie kon één van de twee ploegen zelfs loskomen van vier andere ploegen die op een gedeelde tweede plaats stonden.

De eerste helft was niet saai. Er was voldoende te beleven. Na een ruim een kwartier spelen moest de doelman van de bezoekers met een rode kaart van het veld, vanwege hands buiten het strafschopgebied. Met 10 man opende Kozakken Boys na 32 minuten spelen de score. Oud-Westlandiaan Raily Ignacio strafte een fout van Kilian Berkhout genadeloos af. Enkele minuten later werd trainer Danny Buijs van de bezoekers achter de omheining verzonden. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Berkhout zijn fout goed en zorgde hij voor de gelijkmaker.

Na de pauze werd er ondanks een aantal kansen niet meer gescoord. In de slotfase kreeg Daan Blij zijn tweede gele kaart., waardoor de tricolores eveneens met tien man verder moesten. Excelsior Maassluis speelde zodoende voor de zesde keer dit seizoen met 1-1 gelijk. Daarnaast staat het nu, dankzij een beter doelsaldo, op de tweede plaats e dat is de hoogste notering dit seizoen.