Zaalhandbal heren: belangrijke overwinning Westlandia

Westlandia heeft de eerste uitoverwinning van het seizoen behaald en het was tevens een belangrijke overwinning. Quintus sloot de serie uitwedstrijden in de Bene-League af met een nederlaag.

Bene-League

De laatste uitwedstrijd in de Bene-League leverde voor Koornneef/Quintus de elfde nederlaag op. Hubo Initia Hasselt speelde gewoon voluit voor eigen publiek en versloeg de Heulse ploeg met 37-22. Voor de Westlandse ploeg zat het er vanaf de eerste minuten niet in om een goed resultaat te behalen.

Hasselt opende goed en leidde na vijf minuten spelen met 4-1. Deze marge bleef tot de tiende minuut gelijk (63-3), maar daarna werd de marge langzaam groter. Na ruim 20 minuten spelen was de tussenstand 14-7 en de ruststand werd 21-12 in het voordeel van Hasselt.

Na de pauze nam Hasselt geen gas terug en bleef het tot score te komen. Quintus deed redelijk mee, maar wam duidelijk kwaliteit te kort tegen de topploeg uit België. Na ruim 45 minuten spelen was de stand 30-17, waarna een kwartier later de eindstand van 37-22 voor Hasselt op het scorebord stond.

Quintus weet met nog één speelronde te gaan dat het in de kampioenspoule speelt tegen OCI/Lions. De overige tegenstanders zijn nog niet bekend. Dit wordt pas bekend in de laatste speelronde van de Bene-League en de Nederlandse competitie.

In strijd om lijfsbehoud heeft WPK/Westlandia een belangrijke overwinning behaald. In sporthal't Ruiven in Berkel-Enschot ontmoette de Naaldwijkse ploeg White Demons. De thuisploeg had voorafgaande aan deze wedstrijd vier punten meer dan de hekkensluiter. Verdedigend stond Westlandia goed en dat was de basis voor het goede resultaat. Na de eerste helft leidde Westlandia met 14-12. Na de pauze wist de ploeg de voorsprong te behouden en zelfs te verdubbelen. Westlandia won de wedstrijd met 29-25 en het was tevens de eerste uitoverwinning van het seizoen.