foto Martijn Molenaar WOS Media

Zaalhandbal dames: VELO en Quintus winnen ruim

VELO en Quintus wisten hun wedstrijd met ruim verschil te winnen. Verburch en Westlandia verloren van de titelkandidaten.

Eredivisie

De laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie leverde voor Virto/Quintus een makkelijke overwinning op. Klink Nijland/Kwiek werd met een 35-20 nederlaag naar Raalte teruggestuurd.

In de Eekhouthal was het eenzijdige wedstrijd met veel technische fouten aan beide kanten. Quintus leidde al snel met 5-0 en pas na tien minuten spelen stond het eerste doelpunt van de bezoekers op het scorebord. De ruststand was 18-9 in het voordeel van de thuisploeg. Na de pauze speelde Quintus op de automatische piloot en won met 35-30.

VOC is als nummer één geëindigd in de reguliere competitie. De Amsterdamse ploeg is met nog één wedstrijdronde te gaan niet meer in te halen door regerend landskampioen Dalfsen. Naast VOC zijn Dalfsen, Quintus en VZV geplaatst voor de play-offs om het kampioenschap. Volgende week

De topper tussen Foreholte en de reserves van Virto/Quintus is gewonnen door de koploper uit Voorhout. In sporthal De Tulp was het een spannende wedstrijd waarin uiteindelijk Foreholte met 27-24 aan het langste eind trok. In de strijd om het kampioenschap blijft Foreholte één punt voorsprong houden op DSVD.

Tweede divisie B

Veneco/VELO is nu de beste Westlandse ploeg op de ranglijst en heeft nog één wedstrijd nodig om officieel veilig te zijn in deze divisie. Een knap resultaat. De Wateringse ploeg begon de competitie stroef, maar herstelde zich goed. De laatste drie wedstrijden werden niet meer verloren en scoorde de ploeg meer dan 30 treffers. In eigen huis ontving VELO het Arnhemse AES. Beide ploegen hadden voorafgaand aan de wedstrijd evenveel punten. VELO bleek veel te sterk voor de bezoekers en leidde dan ook halverwege de wedstrijd met ruim verschil: 17-9. In de tweede helft behield de thuisploeg gemakkelijk de voorsprong en won het de wedstrijd met 33-22.

WPK/Westlandia verloor net als Verburch van een titelkandidaat. In sporthal De Pijl ontving Westlandia het Beekse BFC. In de eerste helft had de Naaldwijkse ploeg moeite om tot score te komen. Veel kansen werden onbenut. BFC was wel succesvol in de afronding en leidde halverwege de wedstrijd met 19-10. Westlandia deedhaar best, maar kon in de tweede helft het verschil niet meer goed maken. BFC vertrok met een 31-24 overwinning uit Naaldwijk. Westlandia kan zich de volgende speelronde veilig spelen.

Westsite heeft de ongeslagen status van Verburch in thuiswedstrijden te niet gedaan. In de Jan van der Valk sporthal won de Amsterdamse ploeg met 25-22, maar Verburch voelde zich te kort gedaan door de scheidsrechters. Het was wel aan twee kanten, maar toch. Na de eerste helft leidde Verburch met 12-11. Na een zegereeks van vier wedstrijden op rij moest Verburch weer een nederlaag incasseren. Van de acht thuiswedstrijden tot nu toe won de Poeldijkse ploeg zes keer, speelde het eenmaal gelijk en verloor dus eenmaal. Handhaving is nog niet veilig gesteld, maar dat volgt de komende wedstrijden.

Hoofdklasse D

De uitwedstrijd tegen RHV leverde voor Schipluiden niet sop. De ploeg uit Midden-Delfland leed de grootste nederlaag van het seizoen. In sporthal Tropical in Rijen verloor Schipluiden met 34-11 van RHV. Schipluiden moest roeien met de riemen die het had, namelijk één wisselspeler en in de wedstrijd kreeg een speler een rode kaart.