Archief

Tennis: Bertens zet Oranje op 1-1

Kiki Bertens heeft het Nederlandse Fed Cup-team op 1-1 gezet in het uitduel tegen Wit-Rusland. Bertens won met 3-6, 7-6 (6) en 6-4 van de pas achttienjarige Sabalenka. De Wit-Russin is de nummer 142 op de wereldranglijst.

De pas achttienjarige Sabalenka had geen last van plankenkoorts. Ze begon goed aan de partij. Sabalenka speelde met veel zelfvertrouwen en produceerde de ene winner na de andere. Ze sloeg op 4-3 toe op de service van Bertens. Sabalenka serveerde zich daarna naar winst in de set, 6-3.

In de tweede kwam Bertens gelijk een break achter. Ze brak echter gelijk terug, 1-1. Bij een stand van 3-3 overleefde Bertens twee breakpoints. De speelster uit Berkel en Rodenrijs kreeg in de daaropvolgende game zeven kansen op een break, maar uiteindelijk behield Sabalenka haar opslag.

Een teleurstelling voor Bertens, die vervolgens haar haar opslag inleverde. Sabalenka serveerde op 5-4 voor de wedstrijd, maar Bertens richtte zich op. Met een uitstekende return haalde ze de break binnen, 5-5. Bij 6-5 kreeg Bertens twee setpoints, maar Sabalenka werkte ze beide weg. In de tiebreak kwam Bertens met 5-0 voor, waarna Sabalenka zes punten op rij maakte. Met een knappe opslag maakte Bertens het matchpoint ongedaan. Ze haalde de tiebreak met 8-6 binnen. In set drie kreeg Bertens gelijk twee breakpoints tegen in haar opslagbeurt, maar ze kwam op 1-1. Ze sloeg daarna gelijk toe op de opslagbeurt van Sabalenka, 2-1. Die break was voldoende voor de winst in de partij, 6-4. Zondag wordt het duel hervat.

Categorieen:
Sport