Archief

Bertens in Fed Cup tegen Sabalenka en Sasnovich

In het Fed-Cup duel tussen Wit-Rusland en Nederland, zal tennisster Kiki Bertens zaterdag in het enkelspel starten tegen Aryna Sabalenka, de mondiale nummer 142. Dat heeft de loting vrijdagochtend bepaald. Een dag later neemt de Wateringse het in Minsk op tegen Aliaksandra Sasnovich (WTA-128).

De Monsterse Arantxa Rus neemt met Cindy Burger de afsluitende dubbelpartij voor haar rekening, waarin zij spelen tegen Olga Govortsova en Vera Lapko. Michaëlla Krajicek vertegenwoordigt Nederland in de andere twee enkelspelen, waarin zij eveneens Sabalenka en Sasnovich treft.

"De eerste twee enkelspelen zullen gelijk twee zware wedstrijden worden, maar ik heb vertrouwen in Kiki en Michaëlla", aldus bondscoach Paul Haarhuis. "Zij hebben de hele week in Minsk overtuigend gespeeld en goed tennis laten zien. Daarnaast ligt de baansoort Michaëlla goed. Vandaar mijn keuze om haar, naast Kiki, de enkelpartijen te laten spelen."

Het Nederlands Fed Cupteam speelt voor een plek in de halve finales van het landentoernooi. Drie keer eerder was Wit-Rusland de opponent, wat drie overwinningen opleverde (in 1994, 1999 en 2014).

Categorieen:
Wateringen Monster Sport