foto Martijn Molenaar WOS Media

Zaalkorfbal: weer belangrijke overwinning ONDO

ONDO behaalde wederom een belangrijke overwinning in de strijd om lijfsbehoud. ODO won eveneens en is net als Valto bijna zeker lijfsbehoud. CKC Maassluis verloor van de koploper en kan het kampioenschap vaarwel zeggen. Dijkvogels verloor van de titelkandidaat.

Eerste klasse E

Na vijf winstpartijen op rij liep Valto in sporthal Vreeloo tegen de vierde nederlaag van het seizoen aan. Excelsior won nipt met 24-23 en is in ieder geval volgend seizoen weer eersteklasser. Valto kan volgende week zeker zijn van nog een jaar eerste klasse. De ruststand was na een gelijk opgaande eerste helft toch met 13-11 in het voordeel van Excelsior. Na rust startte Valto goed en kwam het langszij. In de slotfase wist Excelsior toch een marge van twee treffers te krijgen (24-22) en kon een overwinning (24-23) over de streep te trekken. Volgende week speelt Valto tegen Vriendenschaar.

Tweede klasse E

Dijkvogels kon in de wedstrijd tegen koploper en titelkandidaat geen potten breken. Na 60 minuten korfbal in sporthal Zuidhaghe in Den Haag won Futura met 25-10. Dijkvogels kan volgende week in eigen huis degraderen. Tegenstander is dan GKV.

Tweede klasse G

ODO heeft in de volgende wedstrijd aan één punt voldoende om het verblijf in de tweede klasse voor nog een jaar te verlengen. In sporthal De Hofstede won de thuisploeg van het Vlaardingse sc Twist. ODO stond na de eerste helft met 10-6 voor. Deze marge wist ODO na de rust te behouden en won de wedstrijd met 20-16. ODO blijft tweede staan en heeft met nog drie wedstrijden te spelen zes punten voorsprong op sc Twist, dat op de eerste degradatieplaats staat.

ONDO behaalde in de strijd om lijfsbehoud twee belangrijke punten in de thuiswedstrijd tegen Kinderdijk. In de Westlandhal speelde de thuisploeg en de bezoekers een spectaculaire eerst helft. De ruststand was 16-15 in het voordeel van ONDO. Na de pauze waren de treffers duur en won ONDO na een magere tweede helft met 22-20. ONDO won voor de tweede keer op rij van een concurrent om lijfsbehoud. Vorige week werd sc Twist verslagen. ONDO heeft twee punten meer dan de Vlaardingse ploeg.

Tweede klasse H

De strijd om de titel in deze klasse lijkt drie wedstrijden voor het eind beslist. De topper tussen nummer twee CKC Maassluis en koploper RWA werd in het voordeel beslist door RWA. In de Olympia hal in Maassluis ging de wedstrijd gelijk op. CKC Maassluis leidde in de eerste helft nog met 10-8, maar toch ging RWA met een 11-10 voorsprong rusten. Na de pauze bleef RWA een voorsprong houden. In de tweede helft kon CKC Maassluis niet aanhaken bij RWA en de achterstand werd zelfs vier treffers. RWA won uiteindelijk met 20-18 en heeft nu vier punten voorsprong op CKC Maassluis.