Archief

Zaalhandbaldames: VELO wint; Westlandia verliest

In de tweede divisie B heeft VELO twee belangrijke punten gepakt in de strijd om lijfsbehoud. Westlandia moest haar meerdere erkennen in koploper Westsite.

Veneco/VELO is hard op weg om zich tijdig veilig te spelen. In sporthal De Looierij in Mill moest VELO winnen om de nummer elf van de ranglijst van zich af te houden. Het verschil voorafgaand aan de wedstrijd was zes punten in het voordeel van VELO. De Wateringse ploeg had de teugels in handen tegen MHV'81. Na de eerste helft leidde na de eerste helft met 15-11. Na de pauze kwam de voorsprong niet meer in gevaar. Het werd voor beide ploegen een productieve helft. VELO won met 31-27 en kon met een bus vol feestvierende supporters de terugreis aanvaarden richting het Westland. VELO speelt volgende week tegen AES Arnhem.

WPK/Westlandia heeft de wedstrijd tegen titelkandidaat Westsite verloren. De Amsterdamse ploeg won ook de achtste thuiswedstrijd en is net als VOC 2, Verburch en Westlandia nog ongeslagen tijdens wedstrijden op eigen bodem. In de Calandhal in Amsterdam werd de eerste helft in een niet al te hoog tempo gespeeld. Westsite ging rusten met een 10-7 voorsprong. Westlandia wist na de pauze toch aan te haken bij de opponent. De Naaldwijkse ploeg kwam tot op één punt, waarna Westsite de controle overnam en heeft met de 21-15 overwinning nog steeds kans op de titel. Mede-koploper BFC won eveneens. Volgende week komt Westsite op bezoek in Poeldijk en een week later volgt de topper tegen BFC. Westlandia ontvangt volgende week de andere titelkandidaat BFC.