Archieffoto Sjoerd de Vos

Zaalhandbal heren: Quintus en Westlandia verliezen van koploper

Quintus wist in de Bene-League niet te stunten tegen de koploper. Lang leek het daar wel op, maar de slotfase gooide roet in het eten. De reserves van Quintus en Westlandia stonden eveneens aan de verkeerde kant van de score. Alleen het derde team van Quintus kwam tot winst.

Bene-League

In de voorlaatste uitwedstrijd van het Bene-league seizoen heeft Quintus goed tegenstand geboden tegen koploper Callant Tongeren. De Belgische ploeg won wel met 28-20, maar had het tot aan de laatste tien minuten zeer lastig tegen de Heulse ploeg.

Callant Tongeren opende de wedstrijd voortvarend en na ruim zeven minuten met 6-3. Quintus kon terugkomen tot op twee treffers verschil (8-6), waarna de Belgen uitliepen naar een 14-8 voorsprong. Dit was ook het grootste verschil in de eerste helft. De ruststand was 17-13 in het voordeel van Callant Tongeren.

Na de pauze kreeg Quintus het ritme te pakken en kon het de Belgen moeilijk maken. Langzaam kwam Quintus dichterbij de opponent. Na 43 minuten spelen was het verschil geslonken tot één treffer. Quintus keek tegen een 18-17 achterstand aan. Tot de tussenstand 20-19 maakte Quintus het de Belgische topploeg lastig. Callant Tongeren wist in de laatste fase van de wedstrijd weer tot score te komen en kon het defensief de gelederen gesloten houden. Met een 28-20 overwinning plaatste Callant Tongeren zich als eerste ploeg voor de final four. Quintus blijft hekkensluiter.

De reserves van Koornneef/Quintus hebben twee kostbare punten verloren in strijdom het kampioenschap en de strijd om de derde periodetitel. De Heulse ploeg verloor in de Stadssporthal in Sittard van Sittardia. Onder aanvoering van good-old Rens Reijgersberg (goed voor vijf treffers) leidde Quintus halverwege de wedstrijd met 12-11. Na de pauze keerde de wedstrijd en won Sittardia na een spannende slotfase met 23-21. Koploper BFC won van Snelwiek en heeft nu vijf punten voorsprong op Quintus. Volgende week kan BFC de derde periodetitel winnen.

Koploper Atomium'61 heeft aan de wedstrijd tegen WPK/Westlandia twee dure punten overgehouden. De Rotterdamse ploeg nam na de eerste helft een 18-13 voorsprong mee de kleedkamer in. Westlandia speelde een prima wedstrijd, maar in sporthal De Pijl kon de Naaldwijkse ploeg na de pauze niet dichterbij komen. Atomium'61 behaalde met een 34-29 overwinning de twaalfde zege van het seizoen binnen en blijft koploper. Westlandia staat aan de andere kant van de ranglijst en blijft hekkensluiter. Het worden zware laatste zes wedstrijden van het seizoen voor de Naaldwijkse ploeg.

Hoofdklasse C

Het derde team van Quintus heeft voor de twaalfde keer dit seizoen de twee punten in de tas kunnen stoppen. Bij SOS Kwieksport speelde Quintus een stroeve eerste 30 minuten. De Heulse ploeg leidde halverwege de wedstrijd wel met 10-7. Na de pauze kon Quintus aanvallend het net beter vinden en won het de wedstrijd toch met ruim verschil: 27-14. Quintus blijft koploper.