foto Robert van Leeuwen

Dames Quintus winnen in IJsland

Virto/Quintus heeft de eerste wedstrijd in de achtste finale van de Challenge Cup tegen Haukar gewonnen. In Hafnarfjordur bleek de Heulse ploeg met 29-26 te sterk voor de thuisploeg. Na de eerste helft leidde Quintus met 14-11.

Quintus heeft vanaf de eerste seconde van de wedstrijd voorgestaan. De opening van de wedstrijd was voor Quintus. Na tien minuten spelen stond een 8-3 voorsprong op het scorebord. Daisy Hage en Cynthia Grift hadden toen al beiden drie keer gescoord. De marge van vijf treffers stond tien minuten later nog steeds op het scorebord (10-5), maar langzaam kwam Haukar in de wedstrijd en kwam het terug tot drie op drie treffers (12-9), maar keepster Jesse van de Polder stond vaak IJslands succes in de weg.

Na de pauze werd het spannend in IJsland. De thuisploeg had na 38 minuten spelen de achterstand bijna ongedaan gemaakt. Quintus leidde nog wel met 17-16. In deze fase was Esther de Vos een sta in de weg voor de IJslandse aanvalsters. Na ruim 40 minuten spelen profiteerde Quintus van een overtal van drie veldspeelsters en liep het uit naar een voorsprong van drie doelpunten (20-17). Met deze marge ging Quintus de laatste tien minuten in. Het werd zelfs even vier verschil (24-20), waarna Haukar weer dichterbij kwam. Na 55 minuten spelen was de marge weer één treffer (25-24). In een spannende slotfase wist de Heulse ploeg het hoofd er bij te houden en won het verdiend met 29-26.

De score van Quintus: Cynthia Grift (7), Daisy Hage (5), Anouk Zwinkels (5), Tessa van Zijl (4), Susan de Bakker (3), Sharon Nooitmeer (2), Britt van Steekelenburg (1), Angelique van Duijvenbode (1), Sabine Vollebregt (1)