Archief
Sonja Commeren via Twitter

Sonja Commeren via Twitter

Henneveld en De Voogd wederom winnaars Sportprijzen Maassluis

Judoka's Kenneth Henneveld en Margit de Voogd zijn tijdens het Maassluise Sportgala verkozen tot Sportman en Sportvrouw van het jaar. De uitreiking vond vrijdagavond plaats in Theater Koningshof. Voor de judoka's van de vereniging Mahorokan was het niet de eerste keer dat ze in de prijzen vielen; vorig jaar kregen zij ook al die eer toebedeeld.

De titel 'Sportploeg van het jaar' ging naar de voetballers van Excelsior Maassluis 1, vanwege hun promotie van de topklasse naar de tweede divisie. De beste jeugdsportploeg van 2016 was de C1 van korfbalvereniging CKC Maassluis, die zowel in de zaal als op het veld eerste werden in de landelijke topklasse.

Judoka Kevin Dadgarporian werd verkozen tot 'Sporttalent van het jaar'. Hij werd eerste op de Open Nederlandse Kampioenschappen tot 18 jaar en eerste op de Bayer Cup in Duitsland. Wielrenner Mark de Groot en zwemster Maaike 't Hart kregen de aanmoedigingsprijs. Daarnaast mocht 't Hart ook de Jongerenmedaille der Gemeente in ontvangst nemen voor haar inzet voor Fight Cancer. Zij zwom in januari met Olympisch kampioen Maarten van der Weijden een bedrag van 4.128,39 euro bijeen voor onderzoek naar kanker.

De MSR Award ging dit jaar naar Remi Lens, de ex-trainer van turner Yuri van Gelder. De prijs is in het leven geroepen om personen die zich op een uitzonderlijke manier inzetten voor de sport in Maassluis te belonen.

CKC Maassluis en Biljartclub De Vliet hebben de Vopak Sportstimuleringsprijs toebedeeld gekregen. Zij ontvingen elk een bedrag van 500 euro.

Categorieen:
Maassluis Sport