Archief
Archieffoto Stefan van Eijk WOS Media

Archieffoto Stefan van Eijk WOS Media

Zaalhandbal dames: Verburch blijft thuis ongeslagen

Verburch bleef in eigen hal weer zonder nederlaag. Westlandia leed een nipte nederlaag. De selectieteams van Quintus konden ieder twee punten mee naar Kwintsheul nemen.

Eredivisie

Virto/Quintus heeft een week voorafgaand aan het Europese treffen in IJsland geen averij opgelopen in competitieverband. Nummer zes Vlug en Lenig kwam er in sportcentrum Glanerbrook niet aan te pas. De Heulse ploeg leidde halverwege de wedstrijd met 13-9. Beide ploegen kwamen na de pauze niet veel tot score. Verdedigend stond het goed bij Quintus. De Heulse ploeg vertrok met een 25-16 terug naar het Westland. Het was de tweede wedstrijd dit seizoen waarin een tegenstander maar tot 16 treffers kwam. De uitwedstrijd tegen Kwiek eindigde in een 32-16 overwinning voor Quintus.

Eerste divisie

De reserves van Virto/Quintus hebben de zesde uitoverwinning van het seizoen behaald. In sporthal De Waterakkers in Heemskerk won de Heulse ploeg met 38-26 en blijft het als derde staan op de ranglijst. In strijd om de derde periodetitel blijft Quintus ongeslagen.



Tweede divisie B


Hekkensluiter Oliveo geeft zich niet zo maar gewonnen om als eerste degradant uit deze divisie te stappen. Na overwinningen op VELO en het tweede van VOC volgde een tweepunter tegen WPK/Westlandia. Oliveo won in sporthal Het Nest na een spannend duel met 30-29. Dit was het tegenovergestelde van de eerste ontmoeting tussen beide ploegen. Westlandia won eenvoudig met 41-28. De Naaldwijkse dames liepen tegen een onnodige nederlaag aan. Aanvallend had de ploeg pech dat lat en paal in de weg stonden. Verdedigend had de ploeg het moeilijk met de opbouw en de cirkel van Oliveo. Door de nederlaag lijkt Westlandia definitief uitgeschakeld te zijn voor een toppositie. Overigens is Westlandia in uitwedstrijden geen goede combinatie, want van de zeven wedstrijden op vreemde bodem werd maar liefst zes keer verloren.

Verburch blijft in de Jan van der Valkhal een moeilijk te kloppen ploeg. Voor de zevende keer op rij bleef de Poelijkse ploeg zonder nederlaag. AES Arnhem kon in de eerste helft de thuisploeg nog bijbenen. De ruststand was 11-11. Na de pauze maakt Verburch het verschil en won de wedstrijd met 27-21. Judith van Zeijl mocht als A-juniore meespelen en deed dat verdienstelijk. Verburch komt door de overwinning gelijk met de tegenstander en lijfsbehoud is een kwestie van enkele wedstrijden.

Categorieen:
Naaldwijk Westland Sport