Archief
Danny Ploegaert 1

Danny Ploegaert 1

KNVB bestraft amateurclubs; Westlandia lijkt de klos

De licentiecommissie amateurvoetbal van de KNVB heeft veertien clubs in de tweede en derde divisie, waaronder Westlandia, drie punten aftrek opgelegd. De clubs voldoen niet aan de voorwaarde met betrekking tot arbeidsovereenkomsten.

Mediapartner Omroep West meldt dat van de veertien bestrafte clubs, er een uit de tweede divisie komt. Twee spelen in de derde divisie zaterdag en elf in de derde divisie zondag. De clubs hebben tot 1 februari de tijd om beroep aan te tekenen. Doen ze dit niet, dan wordt de straf op die datum onherroepelijk.

De reden dat de clubs bestraft worden zit in de hoeveelheid contractspelers die een club volgens de eisen van de licentiecommissie moet hebben. In de derde divisie is dat in het eerste jaar drie spelers. Westlandia heeft momenteel geen enkele speler met een geregistreerd contract.

Civiele rechter

"Wij gaan in beroep", laat Jaap Boone, vice-voorzitter van Westlandia weten. "Wij volgen de formele procedure. Slaat dat niet aan dan stappen wij naar de civiele rechter. Het volgende meetmoment is 1 maart. Dus het kan snel gaan. Gelukkig hebben we al 43 punten", zegt Boone met een lach.

Clubs officieel nog geheim

Slechts twintig verenigingen voldoen aan alle voorwaarden. 24 andere clubs moeten nog een of twee punten oplossen. De KNVB maakt de namen van de veertien clubs nu nog niet bekend. "Dat doet de voetbalbond pas als de straf onherroepelijk is", aldus een woordvoerder.

Categorieen:
Sport