Archief
foto Piet Voskamp WOS Media

foto Piet Voskamp WOS Media

Zaalhandbal heren: pijnlijke nederlaag DIOS in topper

In de topper tegen Nieuwegein leed DIOS weer een nederlaag. De achterstand op de koploper is groter geworden. Het derde team van Quintus heeft de koppositie weer veroverd.

Eerste divisie

Voor de derde keer op rij heeft DIOS twee punten verloren in de strijd om het kampioenschap. In de Ballonhal verloor de thuisploeg voor de tweede keer dit seizoen van Nieuwegein. DIOS, Nieuwegein, Olympia'89 en de reserves van Quintus hebben allen 24 punten en zijn in achtervolging op koploper BFC. De Limburgers hebben drie punten meer.

DIOS speelde een geode eerste helfte n sloot deze af met een 14-12 voorsprong. Na de pauze kreeg DIOS te maken met een dip en daar profiteerde Nieuwegein van. De bezoekers wonnen na een spannende wedstrijd met 25-23. DIOS miste nog drie strafworpen. Ricardo Zeestraten werd topscorer met zes treffers.

Volgende week ontvangt Nieuwegein koploper BFC en gaat DIOS op bezoek bij Snelwiek. De Rotterdammers hebben twee punten achterstand op DIOS en consorten.

Hoofdklasse C

Het derde team van Quintus heeft de koppositie weer veroverd op streekgenoot Hellas (derde team). Quintus speelde tegen Saturnus Leiden en won na een goede wedstrijd met 33-24. Hellas komt dit weekend niet actie en heeft minder verliespunten dan de Heulse ploeg, maar staat vooralsnog één punt achter Quintus.

Categorieen:
Sport