Dames Westlandia 2

Zaalhandbal dames: reserves Quintus winnen van koploper

Westlandia heeft de wedstrijd tegen Nieuwegein gewonnen en blijft in het spoor van de top drie. De reserves van Quintus brachten koploper DVSD de eerste nederlaag van het seizoen toe.

In de strijd om het kampioenschap hebben de reserves van Virto/Quintus een slag geslagen in de topper tegen ACMAA/DVSD. De bezoekers uit Beuningen waren voorafgaand aan het treffen tegen Quintus in de Eekhouthal koploper. Het verschil tussen beide ploegen bedroeg vier punten. Na een enerverende wedstrijd vertrok DVSD met de eerste nederlaag van het seizoen in de tas terug naar Beuningen.

Quintus speelde een geconcentreerde wedstrijd. Keepster Laura Govaarts was bijna niet te passeren met een goede dekking voor haar. Halverwege leidde de Heulse ploeg met 13-10. Na de pauze wist de thuisploeg deze marge te behouden en won het de wedstrijd met 23-19. Keepster Laura Govaarts was bijna niet te passeren met een goede dekking voor haar. In de strijd om de derde periodetitel staat Quintus op een eerste plaats.

WPK/Westlandia heeft zich herstelt van de nederlaag tegen streekgenoot VELO. In sporthal De Pijl speelde de ploeg de nederlaag van zich af en won het met 30-18 van Nieuwegein. Het waren dezelfde cijfers als de nederlaag van vorige week. De thuisploeg opende sterk en stond na ruim zes minuten op een 7-0 voorsprong. De dekking en goed keeperswerk legden de basis van een prima eerste helft. Westlandia leidde na 30 minuten met 15-7. Na de pauze bleef de thuisploeg goed spelen tegen de nummer vijf van de ranglijst. Aanvallend waren er goede combinaties en verdedigend zat het dicht. Het was een van de betere wedstrijden van Westlandia dit seizoen.

Door deze overwinning blijft de Naaldwijkse ploeg in het spoor van de koplopers Westsite en BFC. De achterstand bedraagt met nog acht speelronden te gaan vier punten.

In de wedstrijd tussen de reserves van Hellas en Westlandia wist de Haagse ploeg twee punten te pakken. In de Hellashal won de thuisploeg met 28-24 en behoudt hierdoor de derde plaats op de ranglijst. Hellas bleef derhalve ook in de zevende thuiswedstrijd zonder nederlaag. Westlandia zakt één plaats naar plaats negen, maar houdt directe handhaving in eigen hand.