Archieffoto Eric van Heuveln WOS Media

Zaalhandbal heren: geen punten voor regioploegen

Quintus startte het jaar met een fikse nederlaag tegen Handbal Bocholt. De reserves van Quintus en Westlandia hadden eveneens weinig reden tot juichen.

Bene-League

Na enkele weken rust in verband met interlandverplichtingen is de draad weer opgepakt in de Bene-League. Koornneef W&S/Quintus ging op bezoek bij Handbal Bocholt. De eerste wedstrijd tegen de Belgen werd in Kwintsheul met 29-24 verloren. In sporthal De Damburg in Bocholt won de thuisploeg met 36-21.

De Heulse ploeg keek al snel tegen een ruime achterstand aan. Na ruim twaalf minuten leidde de Belgische ploeg met 12-2 mede door goede reddingen van de keeper. Quintus had dus moeite met het succesvol afronden van de aanvallen. Aan de andere kant kwam Bocholt makkelijk tot score. Langzaam liep de achterstand van Quintus op. De ruststand was 22-8.

Na de pauze bleef het verschil tussen beide ploegen groot. Het grootste verschil werd bij een 26-9 tussenstand bereikt. Daarna kwam Quintus meer aan score toe. Handbal Bocholt won de wedstrijd uiteindelijk met 36-21 en blijft zodoende meedoen om een plaats bij de final four.

Op het bondsbureau van het NHV heeft de loting plaatsgevonden voor de achtste finales van het bekertoernooi. Quintus gaat op bezoek bij regiowinnaar HA-Stu in Nijmegen.

De reserves van Koornneef/Quintus hebben een kleine nederlaag geleden tegen Havas. In Almere wist de thuisploeg twee belangrijke punten bij elkaar te sprokkelen om bij de onderste twee plaatsen weg te komen. Quintus daarentegen verloor kostbare punten in strijd om de derde periodetitel. De Heulse ploeg verloor voor de eerste keer in deze periode. Quintus opende sterk in de eerste tien minuten, maar daarna kon Havas goed meekomen. De thuisploeg leidde halverwege zelfsmet 13-10. In de tweede helft kon Quintus het gat niet dichten en verloor met 27-25. Frank Meeuwisse werd topscorer met zeven doelpunten.

WPK/Westlandia blijft hekkensluiter. De Naaldwijkse ploeg bleek niet opgewassen tegen GHV. In sporthal De Wissel in Goirle won de thuisploeg ondanks de goed keepende Gert-Jan Barendse toch met ruim verschil: 38-29. Bij Westlandia maakte Daan Zwinkels zijn debuut en bekroonde dit met een doelpunt. Volgende week komt Heerle op bezoek in sporthal De Pijl. Winst is noodzakelijk voor Westlandia om in het spoor van de onderste ploegen van de middenmoot te blijven.