foto Piet Voskamp

Zaalhandbal dames: Verburch wint eerste uitwedstrijd

Na een goede wedstrijd tegen landskampioen Dalfsen kwam E&O op visite bij Quintus. Het werd een lastige avond voor de Heulse ploeg, die toch de punten in huis wist te houden. Verburch had een primeur tijdens de wedstrijdtegen MHV'81. Het won voor de eerste keer een uitwedstrijd. VELO verloor bij titelkandidaat BFC. Schipluiden had meer uit de wedstrijd tegen NEA kunnen halen, maar liet de punten aan de tegenstander.

Eredivisie

Na een spannende slotfase heeft Virto/Quintus twee punten overgehouden aan het treffen tegen E&O. In de Eekhouthal maakte de nummer voorlaatst het de thuisploeg heel lastig. Quintus won met 32-19. De ruststand was 17-13 voor Quintus.

Na de pauze kwam E&O terug tot 20-18, waarna Quintus uitliep naar een marge van negen doelpunten: 28-19. Daarna had de thuisploeg moeite om tot score te komen. E&O kwam makkelijk door de Heulse verdediging heen en kwam langzaam terug in de wedstrijd. Bij een tussenstand van 30-28 leek een sensatie in de lucht te hangen, maar vlak voor het ingaan van de laatste minuut was de marge nog steeds twee (31-29). De laatste treffer kwam op naam van Quintus.

Op het bondsbureau van het NHV heeft de loting plaatsgevonden voor de achtste finales van het bekertoernooi. De verrassing was dat beide teams van Quintus elkaar gaan treffen voor een plaats in de kwartfinales.

Tweede divisie B

Een primeur voor Verburch in de uitwedstrijd tegen MHV'81, want voor het eerst dit seizoen kon de Poeldijkse ploeg een overwinning vieren in een uitwedstrijd. In sporthal De Looierij stond Jolanda Barendse een prima wedstrijd te keepen. Diverse malen wist de doelvrouwe haar ploeg overeind te houden. Verburch speelde een prima eerste helft en leidde na de eerste 30 minuten met 17-11. Na de pauze kwam Verburch moeizaam tot score en kwam MHV'81 langzaam dichterbij. Na een moeizame tweede helft won Verburch terecht met 27-24.

Veneco/VELO heeft tegen titelkandidaat Benefit/BFC niet voor een verrassing kunnen zorgen. De Wateringse formatie moest erkennen dat BFC terecht gedeeld koploper is. Na een busreis van ruim 2,5 uur kon VELO zich in sporthal De Haamen opmaken voor de wedstrijd. Voorafgaand zag VELO streekgenoot WHC verliezen van koploper BFC. Na de eerste helft leidde BFC met 17-13. Na 60 minuten kon BFC een 31-25 overwinning bijschrijven.

Hoofdklasse D

Schipluiden heeft de wedstrijd tegen NEA niet weten te winnen. In sporthal Bindelwijk in Ouderkerk aan den Amstel kregen de toeschouwers een matige eerste helft te zien. De ruststand was 7-7. Na de pauze profiteerde NEA van een gespannen Schipluiden. Het verschil liep snel op tot vier treffers. Gezien de kwaliteiten van beide ploegen had er voor Schipluiden meer in kunnen zitten, echter NEA hield stand en won met 23-16. Gelukkig voor Schipluiden verloor nummer elf ROAC ook, waardoor het verschil tussen beide ploegen driepunten blijft. Schipluiden staat op een veilige plaats.