ODO Maasland 1

Zaalkorfbal: Dijkvogels verliest degradatieduel

Dijkvogels heeft de degradatiewedstrijd tegen Triaz verloren en moet vrezen voor degradatie. Valton kon in Middelburg geen punt veroveren tegen Swift. ODO staat na een mooie overwinning op een derde plaats. CKC Maassluis houdt na een makkelijke overwinning de druk op de koploper.

Eerste klasse

De verre uitwedstrijd tegen Swift leverde voor Valto geen enkel punt op. In sporthal De Sprong in Middelburg keek de Lierse ploeg de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan. Valto stond bij rust met 12-10 achter. Na de pauze leek de wedstrijd na ruim 50 minuten gespeeld. Swift leidde met 21-16 en leek de wedstrijd gemakkelijk uit te spelen. Leek, want Valto kwam sterk terug en maakte het de thuisploeg nog flink lastig. Swift wist uiteindelijk met een 22-21 overwinning van het veld te stappen.

Tweede klasse E

Degradatie lijkt onontkoombaar voor Dijkvogels. De ploeg uit Maasdijk verloor de degradatiewedstrijd van Triaz. De hekkensluiter won in sporthal De Pijp in Amsterdam met minimaal verschil van Dijkvogels. De bezoekers begonnen niet goed aan de wedstrijd en liepen vanaf de eerste minuut achter de feiten aan. Triaz Leidde na ruim 12 minuten spelen met 7-3, waarna Dijkvogels in de resterende speeltijd van de eerste helft de achterstand nog kon halveren. De ruststand was 9-7 in het voordeel van de thuisploeg.

Na de pauze kwam Dijkvogels na ruim een kwartier spelen langszij (12-12), maar Triaz was de gelukkigste ploeg in de aanval en won na een spannende slotfase met 15-14. Beide ploegen hebben twee punten uit acht wedstrijden en staan gedeeld laatste. Het verschil met de veilige zesde plaats bedraagt drie punten. Triaz en Dijkvogels degraderen als zij deze plaatsen houden.

ODO heeft voor de eerste keer deze competitie alleen de derde plaats in handen. De Maaslandse ploeg won de wedstrijd tegen Vriendenschaar. Overigens stonden beide ploegen voorafgaand aan dit treffen op een gedeelde derde plaats. In sporthal Sporthoeve in Bodegraven leidde ODO halverwege de wedstrijd met 11-8. Na de pauze wist de Maaslandse ploeg de voorsprong makkelijk te behouden en kon het een 19-15 overwinning bijschrijven. Wouter Goedendorp en Lotte Dingjan scoorden het meest. Beide spelers wamen tot vijf treffers.

Koploper DVS'69 was duidelijk een maatje te groot voor ONDO. In de Sophiahal in Hendrik-Ido-Ambacht verloor de 's-Gravenzandse ploeg met 20-13 van DVS'69. Volgende week volgt een belangrijke wedstrijd voor ONDO, dan ontvangt het in de Westlandhal WION dat evenveel punten heeft. Beide ploegen staan op een gedeelde zesde plaats.

Tweede klasse H

CKC Maassluis had geen enkele moeite met Seolto en behaalde de zevende overwinning tijdens het zaalseizoen. In sporthal Baskensburg in Vlissingen kon Seolto de bezoekers in de openingsfase nog bijhouden (3-3), maar daarna liep CKC Maassluis langzaam weg bij de thuisploeg. Dit resulteerde in een 12-8 voorsprong bij rust. Na de pauze zette CKC Maassluis flink aan en binnen tien minuten was het verschil opgelopen tot negen treffers (18-9). De grootste marge die CKC Maassluis wist te halen was 13 treffers. Dit verschil was na afloop ook op het scorebord af te lezen. De bezoekers versloegen thuisploeg Seolto met 28-15. CKC Maassluis blijft druk houden op koploper RWA. Het verschil tussen beide ploegen blijft twee punten.