Archief
Danny Ploegaert

Danny Ploegaert

Straf Westlandia blijft vooralsnog staan

De straf van drie punten in mindering die de KNVB kan opleggen aan Westlandia en zestien andere voetbalverenigingen, blijft vooralsnog staan. Dat bleek uit een overleg tussen de betrokken verenigingen en de licentiecommissie dinsdagavond. Wel gaat de commissie eind januari intern in overleg over mogelijk uitstel van het opleggen van de straf.

Een van de licentie-eisen van de KNVB is dat verenigingen in de derde divisie voor 13 januari drie contractspelers registeren bij de KNVB. Westlandia wil hier, net als zestien andere verenigingen, niet aan voldoen. Voorzitter Stefan Kester gaf eerder al als reden dat Westlandia de financiële huishouding in eigen beheer wil houden om financiële risico's uit te sluiten.

Voorafgaand aan de uitkomst van de vergadering van de licentiecommissie, wil Westlandia daarom met de andere verenigingen en de directie van de KNVB om tafel. Daarin willen de clubs nogmaals duidelijk maken wat de consequenties zijn van de strafoplegging. Mocht de KNVB de clubs niet tegemoet komen, dan volgen mogelijk juridische stappen.

Volgens Kester gaat het in de competitie van Westlandia (Derde Divisie Zondag) om tien tot twaalf clubs die niet aan deze licentie-eis voldoen. Als de KNVB tot strafoplegging overgaat, krijgt meer dan de helft van de verenigingen in deze competitie punten in mindering.

De KNVB stelt dat de voorwaarden op een democratische wijze tot stand zijn gekomen en de regels 'tijdens de wedstrijd niet ineens veranderd kunnen worden'. Een sanctie wordt opgelegd, omdat dat het eerlijkst is ten opzichte van de 34 clubs die het wel allemaal voor elkaar hebben.

Categorieen:
Sport