Zaalhandbal heren: Westlandia verliest van titelkandidaat

Westlandia begon het jaar met een nipte nederlaag tegen titelkandidaat Gemini. De reserves van Quintus wonnen de topper van Olympia'89 en staan voorlopig op een tweede plaats.

De reserves van Koornneef/Quintus zijn het jaar goed gestart. De topper tegen Olympia'89 werd met winst afgesloten. In de Mondriaanhal in Oss won de Heulse ploeg met 34-25 van de promovendus en winnaar van de eerste periode. In de eerste helft ontliepen beide ploegen elkaar niet veel. Quintus leidde na de eerste 30 minuten met 15-14. Na de pauze wist Quintus de voorsprong langzaam uit te breiden. Dit kwam door een geode dekking en uitstekend keeperswerk. Olympia'89 incasseerde de tweede thuisnederlaag uit zeven wedstrijden. Bij Quintus was Stef van Kester de pechvogel. De Heulse speler moest naar het ziekenhuis met een duim uit de kom.

Na een goede wedstrijd tegen mede-koploper Gemini moest WPK/Westlandia wederom een nederlaag incasseren met één doelpunt verschil. Het was al weer de vierde keer dit seizoen. In sporthal Oosterpoort in Zoetermeer was het tussen Gemini en Westlandia een spannende wedstrijd. De Zoetermeerse titelkandidaat leidde halverwege de wedstrijd met 12-11. Beide ploegen deden niets voor elkaar onder. Uiteindelijk bleek Gemini de gelukkige van de twee en wist het een 24-23overwinning uit het vuur te slepen en blijft het koploper. Westlandia blijft in de onderste regionen staan.