Archief
Danny Ploegaert

Danny Ploegaert

Westlandia niet te spreken over mogelijke puntenmindering

Voetbalclub Westlandia is verontwaardigd over de sanctie die de club van de KNVB opgelegd kan krijgen. Verenigingen in de derde divisie dienen drie contractspelers te registeren bij de KNVB. Gebeurt dit niet voor 13 januari, dan riskeert Westlandia een straf van drie punten in mindering.

"Zoals bij vele andere clubs betalen we spelers. Als je op dit niveau wilt voetballen, ontkom je daar niet aan. Daar zijn we dus ook transparant in, maar wij willen onze financiƫle huishouding graag zelf bepalen", licht voorzitter Stefan Kester toe.

Met zeventien verenigingen die mogelijk hetzelfde lot te wachten staat, heeft Westlandia donderdag een brief naar de licentiecommissie van de KNVB gestuurd. Daarin wordt de wens uitgesproken om nog voor 13 januari het gesprek aan te gaan met de bond.

De KNVB stelt dat de voorwaarden op een democratische wijze tot stand zijn gekomen en de regels 'tijdens de wedstrijd niet ineens veranderd kunnen worden'. Een sanctie wordt opgelegd, omdat dat het eerlijkst zou zijn ten opzichte van de 34 clubs die het wel allemaal voor elkaar hebben.

Overigens was er deze week ook nog positief nieuws voor Westlandia. De club heeft een nieuw verlicht welkomstbord bij de ingang geplaatst.

Categorieen:
Sport