Dames Westlandia

Zaalhandbal: Westlandia wint derby; Quintus wint van Belgen

De derby tussen Westlandia en Verburch is gewonnen door de Naaldwijkse ploeg. Bij de heren herstelde Quintus zich van de nederlaag van een dag eerder tegen Lions. De Heulse ploeg won van Merksem Handbal. De reserves van Quintus wonnen eveneens. Westlandia verloor wederom nipt een wedstrijd.

De streekderby tussen WPK/Westlandia en Verburch is gewonnen door de Naaldwijkse ploeg. In sporthal De Pijl kregen de toeschouwers een echte derby te zien, waarin beide ploegen hard werkten om een goed resultaat te behalen. Bij rust leidde Westlandia met 13-9. Na de pauze kreeg Verburch nog de mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd door overtalsituaties, maar de Poeldijkse ploeg profiteerde daar niet volledig van. Westlandia nam na deze fase weer het voortouw en wist een 27-24 overwinning uit het vuur te slepen.

Westlandia blijft door deze overwinning in het spoor van de twee koplopers Westsite en BFC. Het verschil bedraagt vier punten en kan in de tweede seizoenshelft een gooi doen naar plaats twee of meer. Verburch blijft in de middenmoot staan en kan zich gaan concentreren om zich na de jaarwisseling zo snel mogelijk veilig te spelen.

Bene-League

Na de fikse nederlaag tegen OCI/Lions volgde voor Koornneef/Quintus een treffen tegen Merksem Handbal. In de Eekhouthal wist de Heulse ploeg de kater van een dag eerder van zich af te spelen tegen de Belgen. Na een prima wedstrijd won Quintus terecht met 25-22.

Quintus herstelde zich dus knap tegen de Belgen en startte prima en had eigenlijk vanaf het begin de touwtjes in handen. De score kwam langzaam op gang. Na een kwartier spelen leidde Quintus met 6-4. Ruim zeven minuten later waren er vijf doelpunten bij gekomen. Merksem Handbal keek wel tegen een 8-7 achterstand aan. In de laatste acht minuten kwam het score toch opgang en wist Quintus de eerste helft af te sluiten met een 14-11 voorsprong.

De Belgen startten na de pauze sterk en namen na ruim 35 minuten spelen een 16-15 voorsprong. Quintus herstelde zich en zeven minuten later leidde het met 19-18. De Heulse ploeg wilde graag de punten in De Heul houden en vocht voor elke bal. Met nog 13 minuten te spelen had Quintus een marge van twee treffers (21-19) en dit verschil wist de thuisploeg vol te houden tot aan het einde van de wedstrijd. Na 57 minuten spelen stond de eindstand van 25-22 al op het scorebord.

Quintus schreef de tweede overwinning bij in de Bene-League dit seizoen, maar blijft hekkensluiter. De competitie ligt tot 21 januari stil. Quintus opent op 21 januari het nieuwe handbaljaar met een uitwedstrijd bij Bocholt.

De reserves van Koornneef/Quintus hebben de wedstrijd tegen Habo'95 winnend weten af sluiten. Toch ging het niet gemakkelijk voor de subtopper tegen de hekkensluiter. De bezoekers uit Boekel stonden na de eerste 30 minuten met 13-11 voor in de Eekhouthal. Na de pauze wist Quintus het tij te keren en won het met 28-24. Het was de negende overwinning van het seizoen. De Heulse ploeg staat samen met Nieuwegein en Olympia'89 op een gedeelde derde plaats.

Het wil WPK/Westlandia maar niet lukken om een uitwedstrijd in winst om te zetten. De Naaldwijkse ploeg moest tegen Ha Stu voor de zesde keer de eer laten aan de tegenstander. In het Universitair Sport Centrum in Nijmegen won de thuisploeg met 30-29. Westlandia staat op plaats tien met twee punten voorsprong op de hekkensluiter. Aan de andere kant heeft de Naaldwijkse ploeg maar zes punten achterstand op de drie koplopers.

Hoofdklasse C

De topper tussen de twee derde teams van Hellas en Quintus is gewonnen door de Haagse ploeg. In de Hellashal won de thuisploeg verdiend met 28-22. Hierdoor neemt Hellas de koppositie over van Quintus. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt één punt.