Zaalhandbal dames: Schipluiden wint belangrijk duel

In de hoofdklasse D heeft Schipluiden de belangrijke wedstrijd tegen ROAC in winst omgezet. Schipluiden won met 15-14.

I

In de Hertogshal in Rijpwetering werd niet veel gescoord, maar de spanning vergoedde veel. De ploeg uit Midden-Delfland speelde een prima eerste helft en had bij rust een marge van vier treffers (10-6). Na de pauze maakte Schipluiden het zichzelf lastig door onder meer drie strafworpen te missen. ROAC kwam stukje bij stukje dichterbij, maar gelukkig voor Schipluiden wist het een 15-14 overwinning uit het vuur te slepen. Schipluiden heeft nu drie punten meer dan ROAC. De ploeg uit Rijpwetering blijft op plaats elf staan (p/d-plaats).

De overwinning van Schipluiden was ook goed voor de reserves van WPK/Westlandia. Het verschil met ROAC bleef vier punten. Het verschil met Schipluiden liep terug tot één punt. De Naaldwijkse ploeg moest een nederlaag slikken tegen titelkandidaat WHC. De Loosduinse ploeg was bijzonder efficiënt en scoorde nagenoeg 100%. Bij rust leidde WHC met 13-5 en won uiteindelijk met 28-13.

De reserves van Virto/Quintus wonnen de uitwedstrijd bij United Breda. In sporthal Haagse Beemden won Quintus eenvoudig met 33-24. Bij rust leidde de Heulse ploeg met 13-10. Lisa Warenerdam en Lexie Louwerens waren prima op schot voor Quintus. De ploeg staat voor de negende week op de derde plaats van de ranglijst.