Broch met Oranje naar halve finale EK

Yvette Broch uit Monster heeft zich met het Nederlands team geplaatst voor de halve finales van het EK in Zweden. Door het bereiken van de laatste vier is Nederland geplaatst voor het Wereld Kampioenschap van volgend jaar in Duitsland. In de laatste poulewedstrijd werd Spanje met 29-25 verslagen. De ruststand was 15-13 in het voordeel van Oranje.

Nederland moest winnen om zich te plaatsen voor de halve finale. Bij een ander resultaat was de ploeg afhankelijk van Duitsland en Frankrijk. Deze twee ploegen maken nu uit wie samen met Nederland naar het finaleweekend gaat. Tegenstander van Oranje wordt Denemarken.

Nederland leek in de eerste helft de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Na ruim 18 minuten spelen was de stand 12-7. Spanje bleek taaier dan verwacht en knokte zich terug in de wedstrijd. Spanje kwam terug tot op één punt. Nederland sloot het eerste bedrijf af met een marge van twee treffers.

Nederland zag Spanje na ruim 42 minuten langszij komen (18-18), waarna Spanje zelfs op voorsprong kwam (19-18). Na een 20-20 tussenstand nam Nederland weer de leiding om deze in de resterende 13 minuten niet meer af te staan.

Keepster Tess Wester wist in de eerste helft de eerste drie strafworpen van Spanje te stoppen. Yvette Broch kwam tot drie treffers uit vijf pogingen. Geen enkele speelster van Oranje scoorde 100%.

De halve finale wordt aanstaande vrijdag gespeeld.