Zondagvoetbal: Den Hoorn gelijk in topper; hattrick Van Bochoven

De topper tussen Den Hoorn en RVC'33 eindigde gelijk. Den Hoorn kwam in de zesde minuut van blessuretijd met de schrik vrij. Westlandia won mededankzij drie doelpunten van Van Bochoven. VELO zette een sterke reeks door en declasseerde Poortugaal in de eerste helft.

Derde divisie B

Westlandia heeft drie punten overgehouden aan het bezoek aan UDI'19/Beter Bed. Remon van Bochoven was de gevierde man. De Naaldwijkse topscorer kwam tot een hattrick en bezegelde hierdoor het lot van de thuisploeg. Westlandia vertrok met een 3-1 overwinning uit Brabant. Westlandia staat derde en weet in ieder geval met nog één speelronde te gaan dat het minimaal als nummer drie het jaar uitgaat. Plaats twee is overigens ook nog haalbaar bij winst van Westlandia en puntverlies van Dongen.

VELO is voor de negende keer op rij ongeslagen gebleven. Aan de Noordweg wervelde de thuisploeg in de eerste helft langs het arme Poortugaal. De ruststand was 5-0 in het voordeel van VELO. Na de pauze kwam VELO niet meer tot score. Poortugaal deed dit wel en bracht de eindstand op 5-1. VELO won voor de zesde keer op rij en is inmiddels terug te vinden op plaats drie. Volgende week kan VELO de achterstand op nummer twee Alphense Boys verkleinen tot vijf punten indien het aan de Noordweg weet te winnen van VOC.

Den Hoorn heeft in de topper tegen RVC'33 de eerste nederlaag in eigen huis diep in blessuretijd weten te voorkomen en gaat als koploper de winterstop in. RVC'33 volgt op drie punten. Na een spannende slotfase eindigde de wedstrijd in 2-2. De bezoekers uit Reeuwijk kwamen in de eerste helft op voorsprong. Den Hoorn had moeite om door de defensieve stellingen van RVC'33 te komen. Na 68 minuten kwam Den Hoorn langszij. De thuisploeg kon nog geen twee minuten genieten van de voorsprong, want RVC'33 kwam weer op voorsprong. In de zesde minuut van de blessuretijd bracht Anthony Sintniklaas de 2-2 op het scorebord. Het betekende het eerste puntverlies van Den Hoorn in een thuiswedstrijd dit seizoen. De voorgaande zes wedstrijden werden gewonnen.