Archief

Zaterdagvoetbal: Naaldwijk naar derde plaats; Maasdijk weer onderuit

KMD blijft in het spoor van koploper Die Haghe en volgt op drie punten. Naaldwijk heeft zes punten minder dan de koploper. Maasdijk verloor van de hekkensluiter. Verburch wist eindelijk weer te winnen. MSV'71 wist weer tot winst te komen.

Derde klasse B

Het lijkt er op dat Loosduinen, Naaldwijk en KMD gaan uitmaken welke ploeg de tweede periode gaat winnen. Loosduinen bleef koploper na een knappe winst op VELO. Het treffen tussenbeide promovendi leverde een 3-2 overwinning op voor de thuisploeg. Uitwedstrijden en VELO is geen gelukkige combinatie dit seizoen. Van de zeven wedstrijden verloor VELO vier keer, speelde het twee keer gelijk en won het pas eenmaal. VELO staat op plaats zes. Loosduinen gaat aan de leiding in de tweede periode en heeft één punt voorsprong op Naaldwijk en twee punten voorsprong op KMD.

Naaldwijk won voor de derde keer op rij. Op sportpark De Hoge Bomen won de thuisploeg met 3-1 van promovendus Schipluiden. Naaldwijk steeg door andere resultaten naar plaats drie op de ranglijst en is inmiddels tien wedstrijden op rij ongeslagen. Schipluiden verloor na twee wedstrijden weer een wedstrijd. De ploeg uit Midden-Delfland heeft nu drie van de vier derby's in een uitwedstrijd tot nu toe verloren. Schipluiden staat op plaats acht.

MVV'27 maakte weer een duikeling van twee plaatsen op de ranglijst. De streekderby tegen KMD ging met 4-1 verloren. KMD handhaaft zich op plaats twee en dat is al voor de zevende week op rij. MVV'27 staat nu op plaats negen.

Verburch wist eindelijk weer eens te winnen na vier wedstrijden zonder overwinning. In Den Haag won de Poeldijkse ploeg met 3-2 van Quick Steps. Verburch leidde halverwege de wedstrijd met 3-0. Een spannende slotfase volgde waarin Verburch de 3-2 tussenstand over de eindstreep wist te halen. Verburch staat op plaats vijf.

Maasdijk heeft het lek geheel nog niet boven. Een van de belangrijke wedstrijden werd verloren. Het degradatieduel aan de Lange Kruisweg tegen SEV leverde een 3-1 nederlaag op voor de thuisploeg. Voor SEV was het pas de tweede overwinning dit seizoen. Maasdijk had tot nu toe alleen thuis verloren van Die Haghe en MVV'27. Verder won het vier keer in eigen huis. Maasdijk staat nu op plaats twaalf.

Vierde klasse D

MSV'71 blijft meedoen in de strijd om de tweede periodetitel. In Maassluis won MSV'71 met 4-2 van GLZ Delfshaven. MSV'71 heeft drie punten achterstand op de nummers één van deze periode. MSV'71 won voor de vierde keer op rij en staat nu vijfde.

Quintus won de uitwedstrijd tegen DHC met maar liefst 7-0. De Heulse ploeg is nu al zeven wedstrijden op rij ongeslagen. Deze reeks leverde zes overwinningen op en éénmaal een gelijkspel. Quintus staat in de tweede periode op twee punten van de koplopers. In de competitie is Quintus gestegen naar plaats vier.