ODO Maasland 1

Zaalkorfbal: ODO en CKC Maassluis winnen

ODO en CKC Maassluis hebben hun wedstrijd weten te winnen. Voor ODO al weer de derde overwinning op rij. Valto, Dijkvogels en ONDO moesten hun meerdere erkennen in hun tegenstander.

Eerste klasse E

Voor de tweede keer op rij heeft Valto een nederlaag moeten incasseren. In de Vreeloohal bleek Vriendenschaar met 24-19 te sterk. In de eerste 20 minuten bleven beide ploegen dicht bij elkaar. Pas in de laatste tien minuten voor de pauze wist Vriendenschaar een gat te slaan. De ruststand was 6-9 in het voordeel van de bezoekers. Na de pauze bleef deze marge gehandhaafd. Vriendenschaar behaalde zodoende de derde overwinning van het seizoen en staat nu tweede. Valto heeft vier punten achterstand op deze ploeg.

Tweede klasse E

Na twee zware wedstrijden tegen de koplopers nam Dijkvogels het op tegen GKV. Wederom moest Dijkvogels met een nederlaag terugkeren naar Maasdijk. Het was al weer de vierde nederlaag op rij. GKV won na een 11-8 voorsprong bij rust met 21-15. Volgende week komt Fiducia op bezoek in Maasdijk.

ODO heeft de smaak van winnen te pakken. De Maaslandse formatie won voor de derde keer op rij. ODO verslikte zich niet in hekkensluiter Kinderdijk en won met 28-25. De ruststand was 15-12 in het voordeel van de Maaslandse ploeg. In sporthal De Hofstede wist iedere speler tot score te komen. Lotte Dingjan was het meest trefzeker (7). Volgende week gaat ODO op bezoek bij Korbis.

ONDO heeft de thuiswedstrijd tegen Korbis niet in winst weten om te zetten. In de Westlandhal bleek de bezoekende vereniging met 24-19 te sterk. Voor ONDO was het de derde nederlaag tijdens dit zaalseizoen. Volgende week komt Vriendenschaar op bezoek in 's-Gravenzande.

Tweede klasse H

CKC Maassluis blijft in het spoor van koploper RWA. In de Olympiahal wist de thuisploeg de tweede topper van het seizoen wel in winst om te zetten. KOAG werd met een 23-21 nederlaag naar huis teruggestuurd. De ruststand was 14-10 in het voordeel van de thuisploeg. Na de pauze wist CKC Maassluis bij een 20-13 stand de grootste marge te bereiken. KOAG kwam in de slotfase nog opzetten, maar CKC Maassluis hield stand en won met 23-21 en staat tweede met twee punten achterstand op RWA. Volgende week komt TOGO op bezoek in Maassluis.