foto Eric van Heuveln WOS Mdia

Zaalhandbal: eerste winst Quintus in Bene-League

Quintus heeft eindelijk de eerste overwinning te pakken in de Bene-League door HC Visé te verslaan. Westlandia won een belangrijke wedstrijd tegen Swift. Verburch bleef wederom ongeslagen in eigen huis na een grote overwinning op Oliveo.

Bene-League

De vreugde was groot na het laatste fluitsignaal. Koornneef W&S/Quintus begroette uitbundig de eerste overwinning in de Bene-League van dit seizoen. In de Eekhouthal werd het Belgische HC Visé BM met ruim verschil verslagen. Voor de Belgen was de 32-22 de grootste nederlaag tot nu toe en dat kan de ploeg niet gebruiken in strijd om de vierde plaats in de play-offs.

In de openingsfase van de wedstrijd ging het nog gelijk op. Na een 5-4 voorsprong na ruim 10 minuten spelen liep Quintus binnen vijf minuten uit naar een 10-4 voorsprong. De marge werd zelfs groter. Na 20 minuten op de klok was de tussenstand 13-5. Quintus viel niet terug en bleef het spel dicteren. Halverwege de wedstrijd was de stand 19-9.

In de rust werden de Heulse rolstoelhandballers gehuldigd die afgelopen week in Zweden de Europese titel wisten te prolongeren.

Na de pauze bleek Visé niet in staat te zijn om de achterstand van tien treffers terug te brengen. Dat was een verdienste van Quintus dat op dezelfde voet bleef doorgaan als in de eerste helft. De marge bleef rond de tien treffers en na 45 minuten spelen was dit zelfs 13 treffers. De grootste marge was zestien doelpunten (31-15). Dit was in de laatste tien minuten. In de slotfase liet Quintus de teugels een beetje vieren waardoor Visé toch nog een score kon bereiken van 22 doelpunten.

Door een knappe overwinning op Swift heeft WPK/Westlandia goede zaken gedaan om aansluiting te behouden met de middenmoot. In sporthal De Pijl behaalde de thuisploeg de vierde overwinning in eigen huis. Gemakkelijk ging het niet, maar veel belangrijker was dat de twee punten behaald werden. De ruststand was 15-14 in het voordeel van Westlandia. De bezoekers uit Helmond gingen met een 30-27 nederlaag terug naar huis.

Verburch is voor de vijfde keer op rij deze competitie ongeslagen gebleven in eigen huis. De Poeldijkse ploeg pakte eenvoudig de punten tegen hekkensluiter en promovendus Oliveo. In de Jan van de Valkhal won Verburch met 39-18. De ruststand was 20-6. Door deze overwinning behoudt Verburch de aansluiting met de grote middenmoot. Volgende week wacht in sporthal De Pijl Westlandia.