foto Sjoerd de Vos WOS Media

Zaalkorfbal: CKC Maassluis verliest topper; eerste nederlaag Valto

In de topper tegen RWA is CKC Maassluis tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Valto dolf in Delft het onderspit tegen Excelsior. ODO won voor de tweede keer op rij. Dijkvogels boog diep voor Futura.

Eerste klasse E

Valto heeft de eerste nederlaag in het zaalseizoen geleden. In sporthal Buitenhof in Delft was het een spannende wedstrijd tussen Excelsior en de Lierse ploeg. De thuisploeg won met 21-20 en behaalde hiermee de tweede overwinning van het seizoen. Valto wacht na vier wedstrijden nog steeds op de eerste overwinning. Volgende week komt Vriendenschaar op bezoek in De Lier.

Tweede klasse E

Dijkvogels heeft tegen Futura de grootste nederlaag van het prille zaalseizoen geleden. Voor eigen publiek was Dijkvogels niet opgewassen tegen de mede-koploper. Dijkvogels keek bij rust al tegen een 13-2 achterstand aan. In de tweede helft lukte het Dijkvogels niet om boven de tien treffers uit te komen. Futura won met 24-8. Volgende week gaat Dijkvogels op bezoek bij GKV.

ODO heeft de tweede opeenvolgende overwinning behaald. In Vlaardingen won de Maaslandse formatie van sc Twist. De thuisploeg kwam al snel op een 7-2 voorsprong. ODO herstelde zich en kwam terug in de wedstrijd en leidde het met 12-10 na de eerste helft. Aanvallend was ODO beter dan sc Twist en na de pauze bouwde het gestaag de voorsprong uit. Verdedigend bleven de rijen in de laatste 30 minuten beter gesloten dan in de eerste tien minuten. ODO won met 26-19. Volgende week komt Kinderdijk op bezoek in Maasland.

De wedstrijd tussen Kinderdijk en ONDO is uitgesteld.

Tweede klasse H

De topper tussen de koplopers RWA en CKC Maassluis leverde een overwinning op voor Rood Wit Albrandswaard. Beide ploegen deden niets voor elkaar onder. Vanaf het begin ging het in de score gelijk op. De ruststand was 7-7. In het begin van de tweede helft leidde RWA met drie treffers verschil (10-7) en wist deze marge ongeveer gelijk te houden. Pas 10 minuten voor tijd kwam CKC Maassluis langszij. De stand werd 15-15. In de voorlaatste minuut was de stand 17-17. RWA pakte de overwinning in de slotminuut en won met 18-17. Volgende week kan CKC Maassluis zich revancheren. In Maassluis is KOAG de tegenstander.