Archief
Quintus 2

Quintus 2

Vooruitblik zaalhandbal dames: Reserves Quintus maken kans op periodetitel

Komend weekend kunnen de reserves van Virto/Quintus de tweede periodetitel pakken bij winst op Targos Bevo, speelt Schipluiden in de onderste regionen van de hoofdklasse tegen hekkensluiter DWS en treft Veneco/VELO in de reserves van Succes Schoonmaak/VOC de koploper van de tweede divisie.

Eerste divisie

De reserves van Virto/Quintus kunnen de tweede periodetitel voor zich opeisen. De Heulse ploeg is wel afhankelijk van koploper DSVD. Bij winst van Quintus tegen Targos Bevo en verlies van DSVD tegen Gemini betekent dat op zondagmiddag feest in de Eekhouthal. Overigens kan DSVD bij winst op Gemini op zaterdagavond al de tweede periode winnen. Bij een gelijkspel van DSVD en winst van Quintus gaan de rekenmeesters aan het werk in verband met het doelsaldo dat beslissend is.Tweede divisie


WPK/Westlandia heeft van de regioploegen op papier de gemakkelijkste tegenstander van de avond. In sporthal De Pijl ontvangt de thuisploeg AES Arnhem. De Arnhemse ploeg heeft de voorgaande vier uitwedstrijden verloren. Westlandia zal zich willen revancheren op de onnodige nederlaag tegen MHV'81.

Veneco/VELO treft in de reserves van Succes Schoonmaak/VOC de koploper van deze divisie. De Wateringse ploeg weet niet welke tegenstanders de Amsterdamse ploeg het veld in stuurt. Aangezien de competitie in de eredivisie stil ligt kan het wel eens een sterke ploeg zijn. Aan de andere kant is VOC niet goed in uitwedstrijden. VOC won één keer en verloor twee keer. VELO daarentegen is bezig aan een zeer goede reeks sinds tijden. De Wateringse ploeg is reeds vier wedstrijden ongeslagen.

Verburch gaat op bezoek in en bij Nieuwegein. In sporthal Galecop kan Verburch de eerste uitwedstrijd van het seizoen winnen, want de voorgaande vier pogingen leverden geen punten op. Nieuwegein heeft twee punten meer dan de Poeldijkse ploeg.

Hoofdklasse D

Schipluiden speelt de belangrijkste wedstrijd tot nu toe. Zaterdagavond is hekkensluiter DWS de tegenstander in Schiedam. Wil de ploeg uit Midden-Delfland niet rechtstreeks degraderen dan is winst noodzakelijk. De nummer twaalf degradeert (nu DWS) en de nummer elf (nu Schipluiden) speelt nacompetitie voor lijfsbehoud. Bij winst behoudt Schipluiden zicht op de ploegen boven zich.

De reserves van WPK/Westlandia gaan op bezoek bij sc Twist. In Vlaardingen treffen ze een tegenstander die een week eerder Schipluiden een grote nederlaag bezorgde. Westlandia heeft vertrouwen geput uit de wedstrijd tegen Goodflooring HMC/HVM. Bij een positief resultaat loopt Westlandia verder weg bij de onderste ploegen.