Archief

Vooruitblik zaterdagvoetbal: Schipluiden ontvangt Maasdijk

Komende zaterdag nemen KMD en Naaldwijk het tegen elkaar op in een regioderby, ontvangt Schipluiden op eigen terrein Maasdijk en gaat Loosduinen op bezoek bij Verburch.

Derde klasse B

Op het programma staan twee streekderby's en een semi-derby. KMD ontvangt in Wateringen Naaldwijk. Een interessant duel, want KMD wil de nummer twee positie in stand houden zonder een nederlaag te incasseren. Aan de andere kant komt Naaldwijk op bezoek dat moeilijk te verslaan is. De Naaldwijkse ploeg heeft al acht wedstrijden op rij geen nederlaag geleden.

Schipluiden ontvangt op sportpark Keenenburg Maasdijk. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Als de drie punten in Schipluiden blijven, dan loopt Schipluiden weg bij de onderste ploegen. Een overwinning van Maasdijk betekent dat de bezoekers aansluiting krijgen met de middenmoot.

Loosduinen gaat op bezoek bij Verburch. De Loosduinse ploeg is de laatste wedstrijden moeilijk te verslaan. Verburch zal een mindere reeks van drie wedstrijden op rij zonder overwinning af willen sluiten.

MVV'27 heeft op papier een makkelijke opgave. Het gaat op sportpark Madestein op bezoek bij nummer voorlaatst GDA. Hetzelfde geldt voor VELO dat de nummer twaalf van de ranglijst ontvangt. Quick Steps is thuis bijna niet te verslaan, maar uit heeft de Haagse ploeg nog niet kunnen winnen.

Vierde klasse D

Quintus krijgt op papier een gemakkelijk tegenstander op bezoek aan de Leeuwerik. De Heulse ploeg ontvangt AGE-GGK, dat voorlaatste staat met vier punten. De bezoekers krijgen gemiddeld 4,8 doelpunten tegen per wedstrijd. Quintus scoort ruim 4,1 doelpunt per wedstrijd.

Mocht streekgenoot MSV'71 winnen van nummer vier PPSC en wint Quintus, dan komen beide ploegen tot op twee punten van PPSC te staan. Bij winst behaalt MSV'71 voor het eerst dit seizoen een overwinning op een ploeg uit de top vier. Tot nu toe werd alleen van CION een punt afgesnoept. VOB en CION waren te sterk.