Archief

Inschrijving nieuwe paardensportopleiding geopend

Lentiz Maasland heeft donderdagavond de inschrijving voor de nieuwe internationale MBO Paardensportopleiding officieel geopend. De hippische studie leidt op voor sport en ondernemerschap en is uniek in Nederland.

De opleiding is mede tot stand gekomen door de Stichting Internationaal Hippisch Kennis- en Innovatiecentrum Metropool Rotterdam Den Haag. Die stichting werkt nauw samen met regionale hippische bedrijven als Manege Chardon. "De studenten krijgen al vanaf de start van de opleiding naast theorielessen, iedere week vaardigheids- en praktijklessen bij regionale topbedrijven", vertelt Adri Reijm, directeur Lentiz Maasland.

Wethouder Govert van Oord is enthousiast over de combinatie paardensport en Midden-Delfland. "Midden-Delfland kent inmiddels een brede hippische sector. Het beoefenen van de paardensport past perfect bij het landelijke karakter van de gemeente en is een goed voorbeeld van de stad-land relatie", aldus Van Oord.

Jan de Mooij, directeur CHIO Rotterdam, zegt met belangstelling de studenten te gaan volgen. "Zuid-Holland is de provincie met de meeste actieve paardensporters van Nederland. Het is dan ook geweldig dat deze internationale opleiding in het hart van onze provincie Zuid-Holland gaat komen", zegt De Mooij.