Archief
Danny  Ploegaert Archief 1

Danny Ploegaert Archief 1

Verlate competitiestart: regioclubs gematigd enthousiast

De KNVB meldde deze week dat het de mogelijkheid met amateurverenigingen wil bespreken om het voetbalseizoen 2017/2018 later te laten beginnen dan de afgelopen seizoenen gebruikelijk was. Na een rondvraag van WOS Media blijkt dat de meeste verenigingen positief staan tegenover een verlate seizoensstart, maar wel de nodige vragen hebben.

KMD en HVC'10 laten weten tijdig op de hoogte te willen zijn van het doorvoeren van deze maatregel, aangezien dit de voorbereidingen van komend seizoen kan bemoeilijken. KMD ziet daarom liever dat de verlate seizoensstart pas in het seizoen 2018/2019 in het leven geroepen wordt.

Die mening is ook SV Den Hoorn aangedaan. De club vraagt zich namelijk af of door deze maatregel het zomerse kunstgrasonderhoud niet belemmerd wordt en jeugdtoernooien nog wel georganiseerd kunnen worden. Ook SC Monster betwijfelt of activiteiten die normaliter aan het einde van het seizoen worden georganiseerd, zoals toernooien, hierdoor niet in het gedrang komen.

Het plan van de voetbalbond is om de competitie volgend seizoen in het weekend van 23 en 24 september te laten starten, drie weken later dan normaal. Dit geldt dan voor de A-categorie (eerste tot en met vijfde klasse mannen standaard en reserve-, jeugd- en vrouwenvoetbal) en de volledige categorie B in het amateurvoetbal. Volgens de bond zouden hierdoor minder voetballers hun eerste wedstrijd hoeven te missen. Daarnaast kunnen voetballers, trainers, teams en clubs zich beter voorbereiden op de start van de competitie.

Categorieen:
Monster Sport