Zaalkorfbal: CKC Maassluis wint als enige regioploeg

CKC Maassluis en Valto zijn de enige twee regioploegen die nog ongeslagen zijn. Dijkvogels liep tegen de eerste nederlaag aan. ONDO en ODO verloren voor de tweede keer op rij.

Eerste klasse E

In sporthal de Hoornbloem in Den Hoorn was het een spannende wedstrijd tussen DES en Valto. De punten werden na een spannende wedstrijd over beide ploegen verdeeld. Beide ploegen waren over het geheel van de wedstrijd aan elkaar gewaagd. De ruststand was 10-10. Na de pauze was het stuivertje wisselen tijdens het scoreverloop. De slotfase was voor Valto wederom spannend. Met nog ruim vijf minuten te spelen leidde DES met 19-18. Het slotakkoord kwam dus op naam van de Lierse ploeg die voor de tweede keer op rij gelijkspeelde. Volgende week komt Sparta uit Nijkerk op bezoek in De Lier.

De tweede speelronde leverde voor de regioploegen ONDO en ODO geen punten op. De twee ploegen moesten zelfs een nederlaag incasseren.

ONDO ploeg dolf het onderspit tegen WION. In de WION-hal in Rotterdam was het een spannende wedstrijd tussen beide ploegen. Na 60 minuten korfbal stapte WION met de kleinst mogelijke overwinning van het veld. De thuisploeg won met 20-19. Volgende week komt Twist op bezoek in 's-Gravenzande.

ODO kon de bekerwinst tegen Conventus geen goed vervolg geven. De Maaslandse ploeg verloor in de Sophiahal in Hendrik Ido Ambacht van DVS'69. De thuisploeg was met 20-14 te sterk. Willem van Vliet en Lotte Dingjan waren met vier treffers het meest succesvol in de afronding. ODO neemt het volgende week thuis op tegen WION.

Tweede klasse H

CKC Maassluis heeft ook de tweede wedstrijd in winst omgezet. In Oud-Beijerland tegen Korbatjo ging het in de eerste helft goed, want CKC Maassluis leidde met 16-10. Na de pauze zakte de ploeg in en moest het hard werken om de opponent van zich af te houden. Na ruim 14 minuten spelen in het tweede bedrijf kwam Korbatjo in sporthal De Boogerd bijna langszij. De thuisploeg kwam tot 18-19. Daarna nam CKC Maassluis het heft weer in handen en won met 23-20. CKC Maassluis ontvangt volgende week het nog puntloze ACKC.

Tweede klasse E

Dijkvogels is tegen VZO tegen de eerste nederlaag aangelopen. De Maasdijkse ploeg verloor inde Prosdijhal in Kudelstaart met 15-14. Dijkvogels kwam snel achter met 3-1, maar de achterstand ongedaan te maken en kwam met 5-3 voor Daarna ging de wedstrijd gelijk op met Dijkvogels licht aan de leiding. De ruststand was 7-5 in het voordeel van de bezoekers. Bij 12-12 kwam VZOD voor het eerst op voorsprong in de tweede helft en liep uit naar een twee treffers voorsprong. Dit was teveel voor Dijkvogels en verloor dus in de slotfase. Dijkvogels staat nu derde.