WPK Westlandia 4

Zaalhandbal dames: Quintus en Westlandia winnen

Westlandia en Quintus wisten hun wedstrijd in ruime winst om te zetten. Verburch verloor voor de tweede keer op rij in Amsterdam.

De ongeslagen status van nummer twee Virto/Quintus is na de wedstrijd tegen Cabooter Group/Handbal Venlo al weer acht wedstrijden. Na de nederlaag tegen VOC volgde acht overwinningen. In de eerste wedstrijd tegen Handbal Venlo kwam Quintus niet verder dan een gelijkspel.

In sporthal Craneveld liet Quintus zien dat het niet wilde verliezen in Venlo. De Heulse ploeg nam aan het begin van de wedstrijd snel de leiding en gaf dit niet meer uit handen. De rusttand was 18-15 in het voordeel van de Westlandse ploeg.

Na de pauze liep Quintus in de eerste tien minuten uit naar een ruime marge van zeven treffers (24-17). Handbal Venlo was niet bij machte om het de bezoekers lastig te maken. Met nog ruim tien minuten te spelen leidde Quintus met 27-22. In de slotfase wist Quintus via een 28-24 tussenstand uiteindelijk met 31-25 te winnen.

Quintus is in vorm en het is jammer dat de competitie stil ligt in verband met het EK dat in december wordt gehouden. De eerste wedstrijd na de verplichte pauze is tegen koploper VOC.

WPK/Westlandia blijft in het spoor van de eerste drie ploegen. De Naaldwijkse ploeg won wederom een thuiswedstrijd en is inmiddels terug te vinden op plaats vier van de ranglijst. In sporthal De Pijl werd Dongen met een 28-18 nederlaag terug naar Brabant gestuurd. Westlandia speelde in de eerste helft niet scherp. Toch ging de thuisploeg met een 12-10 voorsprong de rust in. Na de pauze startte Westlandia zeer sterk en liep de ploeg uit naar een marge van tien treffers. Westlandia won voor de vierde keer een thuiswedstrijd (28-18) en wisselt op de ranglijst van plaats met Dongen.

Verburch had weinig in te brengen bij de reserves van Succes Schoonmaak/VOC. In sporthal Elzenhage moest de Poeldijkse ploeg weer een fikse nederlaag incasseren tegen een Amsterdamse ploeg. VOC won met 46-27. Volgende week kan Verburch de ongeslagen status in thuiswedstrijden behouden en wel tegen streekgenoot VELO.

De reserves van WPK/Westlandia hebben de uitwedstrijd tegen Rijense Handbal Vereniging (RHV) niet in winst kunnen omzetten. De Naaldwijkse ploeg verloor in sporthal Tropical met 25-16.

Schipluiden kon et niet bolwerken tegen Goodflooring HMC/HVM. In sporthal Dongemond speelde Schipluiden een slechte eerste helft en keek dan ook tegen een 19-7 achterstand aan bij rust. Na de pauze herstelde de ploeg uit Midden-Delfland zich. Schipluiden scoorde meer in het tweede bedrijf, maar verloor uiteindelijk met 32-16.