Zaalhandbal: Quintus 2 wint topper tegen Nieuwegein

De reserves van Quintus bewezen DIOS een grote dienst door Nieuwegein te verslaan. Het derde tea, van Quintus won ook wedstrijd nummer zes. Quintus kon het in Aalsmeer niet bolwerken tegen de thuisploeg. Schipluiden dolf het onderspit tegen RHV.

Bene-League

Voor de elfde keer in de eerste seizoenshelft bleef Koornneef W&S/Quintus zonder punten achter. In de Bloemhof in Aalsmeer verloor de Heulse ploeg met 28-22 van Fiqas/Aalsmeer.

De opening van de wedstrijd was niet veel belovend. Aalsmeer nam snel het initiatief en leidde zelfs met 4-0, waarbij aangetekend dat Quintus in deze fase twee strafworpen miste. Quintus herstelde zich langzaam in het eerste bedrijf. Met een tussenstand van 10-7 leek het weer op en wedstrijd. Zeker nadat de Heulse ploeg de aansluitingstreffer had gescoord (10-9). Toch wist Aalsmeer voor rust de zaken weer op orde te krijgen en de thuisploeg ging met een 13-9 voorsprong de rust in.

Na de pauze was Quintus niet in staat het verschil van vier terug te brengen. Aalsmeer liep uit naar een voorsprong van vijf treffers. Eigenlijk bleef het verschil tussen beide ploegen hangen rond vier en vijf treffers. Na 40 minuten was de tussenstand 17-13 in het voordeel van Aalsmeer. Vijf minuten later was de stand 19-15. Met nog ruim tien minuten te spelen was het verschil vijf treffers (22-17) en wist Quintus het Aalsmeer lastig te maken. De Heulse ploeg kwam terug tot drie treffers (23-20), maar verder dan dit liet Aalsmeer het niet komen. De thuisploeg zette aan en bracht het verschil naar zes treffers (27-21) en won de wedstrijd met 28-22.

Volgende week gaat Quintus op bezoek bij KV Sasja, dat in het openingsweekend van het seizoen met 28-25 won in Kwintsheul. Sasja strijdt om de vierde en laatste plaats voor de play-offs.

De reserves van Koornneef W&S/Quintus bewezen streekgenoot DIOS. Door de winst op Nieuwegein is DIOS alleen koploper en de Heulse ploeg is terug in de strijd om de eerste plaatsen. DIOS heeft twee punten meer dan Nieuwegein en Olympia'89. BFC heeft één punt minder dan DIOS en staat vijfde met vier punten achterstand op streekgenoot.

In de Eekhouthal was het een doelpuntenfestijn tegen Nieuwegein. Quintus leidde na de eerste helft met 20-13. Na de pauze werd evenveel gescoord als in de eerste helft. Quintus won met 36-30. Marc van Vliet scoorde twaalf treffers. Aanstaande donderdag treffen beide ploegen elkaar weer en wel in het bekertoernooi.

Hoofdklasse C

Het derde team van Quintus won ook de wedstrijd van het seizoen. Tegen Deltasport was het lang wachten op de eerste treffer in de wedstrijd. Na vijf minuten kwam deze pas op het scorebord. Quintus startte moeizaam maar won toch met ruim verschil van de thuisspelende vereniging: 28-18. Nummer twee Orion verspeelde een punt tegen SOS-Kwieksport. Volgende week staat de topper tussen Quintus en Orion op het programma. Bij verlies is Quintus koploper af.

Het wil maar niet lukken met Schipluiden. De ploeg uit Midden-Delfland leed in de eigen Postkogekohal de vijfde nederlaag van het seizoen. Schipluiden, dat het moest doen zonder de geblesseerde topscoorder Kirsten Kok, was niet opgewassen tegen RHV. De bezoekende vereniging leidde halverwege de wedstrijd met 13-8 en wonnen de wedstrijd met 25-17. Schipluiden zag het verschil met RHV oplopen tot vier punten en staat nog steeds voorlaatste.